понеділок, 26 травня 2008 18:34

Ані Лорак стала другою на "Євробаченні"

У ніч на 25 травня в Палаці спорту сербської столиці Белград завершився конкурс "Євробачення". Із піснею "Вірити" переміг 27-річний Діма Білан із Росії. На два роки старша українка Ані Лорак — друга. Вона виконала пісню "Шейді леді" ("Загадкова пані").

Після оголошення результатів турок Мурат Налкакіоглу — наречений співачки —  підняв її на руки і підкинув. Донька президента України Віталіна Ющенко обняла й поцілувала Лорак.

— Ми з Віталіною сиділи в ложі преси, — розповідає продюсер Олена Мозгова, яка приїхала до Белграда разом із донькою президента. — У кулуарах казали,  окрім Ані Лорак, на "Євробаченні" перемагати нікому. Але конкурс має і політичну складову. Тож ми були готові до всього.

За півгодини до фіналу в Міріам, бек-вокалістки Ані Лорак, зникла перепустка. Без неї не можна було потрапити на виступ. Бейджик знайшли на пропускному пункті, де він з"явився таємниче. Ані Лорак перед фіналом застудилася через кондиціонери. Два дні поспіль вона пила чай із лимоном та медом.

— Мені "Євробачення" подобається все менше, — каже "ГПУ" співак Андрій Данилко (Вєрка Сердючка), який торік виборов на конкурсі друге місце. — Оцінювали не шоу та виконавців, а їхню національність. Забагато агресії між країнами. Росіяни дали Україні лише 8 балів, бо ми конкуренти. Білан тримався на сцені невпевнено. Ідея виступу непогана — але для кліпу, а не для "Євробачення". 2006-го Діма краще себе показав (тоді він був другим. — "ГПУ"). Але я радий, що йому дали перше місце. Хай Росія проведе цей конкурс у себе і нарешті заспокоїться.

Пісню для Ані Лорак написав Філіп Кіркоров.

— Своїм успіхом Лорак на 50 відсотків завдячує Росії. Бо спродюсував і написав їй музику громадянин Росії Філіп Кіркоров, — каже він.

На підготовку до "Євробачення" Білан витратив 1 млн євро. Музичний супровід йому забезпечував угорський скрипаль Едвін Мартон, який грав на скрипці Страдіварі. Білан стояв посеред 5-метрової ковзанки з пластику, що імітувала лід. Довкола нього та скрипаля катався олімпійський чемпіон-фігурист Євген Плющенко.


Сербський бульварний журнал надрукував фотографії голого Діми Білана. У статті йшлося про те, що в Белграді співак замовив у номер 19 дівчат із місцевого ескорту. Згодом спустився в ресторан готелю. Випив там чимало горілки і кричав англійською: "Я найкращий із кращих!" Потім зняв сорочку і забрався на стіл. Охорона готелю безуспішно намагалася зупинити його.

Росія на "Євробаченні" виступала 15 разів. 1995 року Філіп Кіркоров став сімнадцятим. Алла Пугачова через два роки —15-ю. Алсу 2000-го виборола друге місце. У наступні роки "Муммій Тролль" був 12-м, а група "Тату" — третьою.

Наступний пісенний конкурс "Євробачення" пройде у Москві 12–14 травня 2009 року.



1. Росія    272

2. Україна    230

3. Греція    218

4. Вірменія    199

5. Норвегія    182

6. Сербія    160

7. Туреччина    137

8. Азербайджан    132

9. Ізраїль    124

10. Боснія і Герцеговина    110


Як голосували за Україну:

12 — Португалія; 10 — Білорусь, Польща, Латвія, Ізраїль, Мальта, Азербайджан, Грузія; 8 — Росія, Албанія, Чехія, Туреччина; 7 — Болгарія, Молдова, Іспанія, Хорватія, Данія; 6 — Сербія, Кіпр, Угорщина, Андорра, Ірландія, Греція, Литва; 5 — Велика Британія, Ісландія, Вірменія; 4 — Македонія, Естонія, Чорногорія; 3 — Боснія і Герцеговина, Румунія, Фінляндія; 2 — Словенія; 1— Бельгія; 0 — Німеччина, Швеція, Франція, Норвегія, Сан-Марино, Нідерланди, Швейцарія.


За кого голосували ми:


12 — Росія; 10 — Азербайджан; 8 — Грузія; 7 — Вірменія; 6 — Норвегія;

5 — Ізраїль; 4 — Туреччина; 3 — Португалія; 2 — Греція; 1 — Хорватія.


Як Україна голосувала в минулі роки:

Найвищий бал, 12, Україна тричі ставила Росії: 2003-го, 2006-го та цьогоріч. Росія майже завжди входить до "трійки від українців". Щоправда, 2005-го її представниця Наталя Подольська отримала від нас чотири бали.

Торік найвищий бал українці віддали білоруському учасникові Дмитрові Колдуну, 2005-го — молдовській групі "Здоб ші Здуб", а за рік до того в 12 балів оцінили Сербію та Чорногорію. Останні два роки поспіль по вісім балів отримує Грузія. Позаторік у "трійці від українців" опинилися Боснія й Герцеговина та Вірменія (10 і 8  балів), а 2005-го — Мальта й Хорватія.


Тетяна КЛІШ
Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак стала другою на "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі