четвер, 25 жовтня 2007 17:55

Андрій Курков написав роман про молоко для українських депутатів

Київський письменник 46-річний Андрій Курков закінчив новий роман "Нічний молочар". Харківське видавництві "Фоліо" видасть його за три тижні, в середині листопада. Книжка написана російською. Українською її перекладуть і видадуть у березні.

— Роман буде трошки про політику, трошки — про кохання, — розповідає "ГПУ" автор. — Там три різні рівноправні історії, але всі пов"язані з українською політикою й нічним життям Києва. Героїня однієї з цих історій — молода жінка, яка живе за містом. Кожного ранку вона на першій маршрутці їде в Київ. Там на Печерську в трохи дивній молочній кухні двічі на день здає своє материнське молоко. Вона впевнена, що робить це для немовлят із заможних родин. Однак насправді жіночим молоком напувають українських парламентарів.

Над книжкою Курков працював півтора року.

— Планував презентувати її ще на Львівському форумі видавців у вересні, але не встиг дописати, — пояснює він. — Поїхав до Львова тільки з дитячою книжкою "Школа котоповітроплавання".

Нині письменник закінчив ще одну свою книгу для дітей "Казка про кудлатість". Українською і російською мовами вона вийде в київському видавництві "Альтерпрес".

— Головний герой "Казки про кудлатість" — песик Хмарка, — пояснює Курков. — Нещодавно я побачив малюнки 15-річної художниці Дарини Лисенко. Вона донька моїх друзів, які працюють дипломатами у столиці Сербії Бєлграді. Мені так сподобалися ці малюнки, що я придумав казку про песика. І попросив Дарину намалювати Хмарку. Книжечка вийде з її малюнками, матиме тридцять сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Курков написав роман про молоко для українських депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі