понеділок, 27 липня 2009 18:39

Анатоль Федірко приліпив ляльку Тимошенко до хреста

Автор: фото: УНІАН
  Чернівецький художник Анатоль Федірко несе на плечах дерев'яний хрест із прикріпленою лялькою прем’єр-міністра Юлії Тимошенко
Чернівецький художник Анатоль Федірко несе на плечах дерев'яний хрест із прикріпленою лялькою прем’єр-міністра Юлії Тимошенко

Художник 50-річний Анатоль Федірко презентував у Чернівцях мистецький-проект "Усі ми діти Юлії Тимошенко". На дерев"яному хресті прикріпив 135-сантиметрову ляльку прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. Забавка у сірому діловому костюмі, на грудях має стрічку з символікою Блоку Юлії Тимошенко.

— Я її не розпинав, а лише приклеїв до хреста чорним скотчем. Це символізує бандитські 1990-ті. Тоді багатьом скотчем заклеювали роти, — пояснює художник. Він у майці з портретом прем"єрки.

Митець закидає хрест із лялькою на плечі і йде до колишнього кар"єру цегляного заводу в Чернівцях.

— Перед президентськими перегонами кожен претендент повинен подумати про свою майбутню хресну дорогу, — каже. — Мій проект означає завершення політичної кар"єри жінки Тимошенко. Чоловіки, які оточують Юлію Володимирівну, — політичні євнухи. А вона відчуває себе царицею Клеопатрою.

Ставить хрест над глиняним обривом. На території кар"єру працюють будівельники. Один із них приносить букет польових квітів. Потім виймає з кишені бинт і намотує його на голову ляльці.

— Щоби не боліла за народ, — пояснює.

Анатоль Федірко робив ляльку за фотографією прем"єрки.

— Останнім часом вона ділові костюми замінює на платтячка, тож я намагався знайти компроміс. Придумав для неї скромний сірий костюмчик. Найважче було робити косу. Використав штучне волосся високої якості. Довго вставляв волосинки в голову. Приклеїв до її ноги пачку цигарок, бо акциз на сигарети приніс мільйони гривень.

На презентацію проекту прийшло п"ятеро місцевих представників партії "Батьківщина".

— Я їх не запрошував, — продовжує. — Вони напружено за всім спостерігали, щось швидко записували у свої блокноти. Мені нічого не казали, лише зрідка тихо перемовлялися.

Ляльку Тимошенко художник зберігає вдома у валізі, що нагадує єгипетський саркофаг. Повезе на презентацію до Львова, наприкінці літа виставить ляльку в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Анатоль Федірко приліпив ляльку Тимошенко до хреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі