неділя, 06 травня 2007 17:24

Аллу Пугачову намалювали в образі Богородиці

58-річну співачку Аллу Пугачову 51-річний російський художник Нікас Сафронов намалював у образі Богородиці. Картину назвав "Мадонна з немовлям".

— Це — нова версія полотна голландського живописця п"ятнадцятого століття Яна ван Ейка "Мадонна з канцлером Ролленом", — зізнається художник. — Я довго згадував обличчя Алли Борисівни. Не користувався фотографіями, хотів зобразити по пам"яті. І наче вийшло.

На полотні Сафронова Алла Пугачова худа, у червоній мантії, із голим немовлям на руках. А янгол у блакитній сукні тримає над головою співачки золоту корону. Навпроти Пугачової художник зобразив себе в образі покровителя живописців святого Луки. Сафронов тримає Біблію і дивиться на Пугачову.

За задумом художника, картина увійде до його серії "Ріка часів". Це — полотна, на яких Сафронов зображатиме відомих  сучасників у старовинному вбранні.

Дев"ять років тому Нікас Сафронов уже малював Пугачову. На портреті "Арлекіно історії" зобразив її в старовинній сукні із широким чорним жабо. Навколо Алли Борисівни літають дирижаблі та спускаються парашути.

Сафронов — найвідоміший сучасний живописець Росії. Його полотна коштують від $30 тис. П"ять робіт Нікаса має у своїй колекції італійська актриса Софі Лорен. Для двох полотен зірка позувала особисто.

Портрети на замовлення художник малював для президентів Росії Володимира Путіна, Азербайджану Гейдара Алієва та Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Уряд Москви виділив для галереї Сафронова будинок у центрі міста, а репродукції його картин вивішують на величезних вуличних біґбордах.

Зараз ви читаєте новину «Аллу Пугачову намалювали в образі Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі