Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2007 15:32

Алла Духова похвалила Крістіну Орбакайте

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Алла Духова штрафує своїх танцівників на 10 доларів за куріння в студії
Алла Духова штрафує своїх танцівників на 10 доларів за куріння в студії

Російський шоу-балет "Тодес" святкує цього року 20-ліття. Він ставив концертні програми Аллі Пугачовій, Філіпу Кіркорову та Крістіні Орбакайте. Нещодавно відкрив філіал у Києві. "ГПУ" поспілкувалася з художнім керівником балету — 40-річною Аллою Духовою. Жінка прийшла в темних окулярах. Запитуємо чому.

— Не встигла нафарбуватися, — відповідає. — Не подумала, що Київ менший від Москви. Коли в Москві не встигаю, зачіску й макіяж роблю в машині під час пробок. Вони там довгі — на дві-три години.

У вашій родині були танцюристи?

— Ні. Мама віддала мене до музичної школи по класу фортепіано. Але поряд був танцклас. Я годинами просиджувала біля нього. Після школи напросилася артисткою кордебалету в цирк. Робила шпагат на спинах двох слонів. Але зламала щиколотку й повернулася додому. Працювала продавцем і двірником. А потім поїхала в юрмальський піонертабір навчати дітей танців.

Як створили "Тодес"?

— Я — рижанка, керувала в Ризі дівчачим колективом "Експеримент". На фестивалі в литовському місті Паланга ми познайомилися з чотирма пітерськими брейкерами. Я закохалася в одного, В"ячеслава Ігнатьєва. Наші колективи об"єдналися. Назвалися "Тодесом". Це елемент у фігурному катанні, коли чоловік навколо себе крутить партнерку. З Ігнатьєвим прожили шість років і розійшлися. Йому було важко, бо я керувала колективом. Потім  вийшла заміж за програміста. А він утік до Америки, коли я була вагітна. Звав до себе. Але як я кину "Тодес"?

Зараз ви заміжня?

— Маю коханого чоловіка Антона. Він не танцюрист. Нашому меншому Кості 4 рочки. Старшому Володі — 12, він на фортепіано грає. Обіцяє теж у "Тодес" ходити. Але треба вибрати щось одне. Мабуть, у його випадку це музика.

Ваш балет першою помітила Софія Ротару?

— У 1990-х вона часто заходила за лаштунки, дивилась, як ми готуємося. Потім запропонувала: "Аллочка, давайте поработаем вместе". Ми були не тільки в її підтанцьовці, а й виступали з окремими номерами, доки Ротару перевдягалася. Мали понад сотню концертів на місяць. Ротару з Києва присилала нам музику в Ригу. Ми придумували танці. Так п"ять років працювали разом. Потім нас запросили Кіркоров, Пугачова. Зараз маємо 36 студій, навіть на Кіпрі та Мальті. Але тільки постійний склад — 86 танцівників — працює зі співаками.

Хто з артистів вимогливий?

— Із Крістіною Орбакайте номер можна поставити за годину! А з кимось треба кілька днів працювати. Усе по-різному. Колись я за п"ятнадцять хвилин підготувала в Києві танець для Аркадія Укупника. Він попросив: "Зроби щось із моєю піснею "Ангел мама, ангел папа". Я придумала, щоб по сцені бігали янголи. Але крила для номера привезли за годину до концерту. Тому танець ставили за п"ятнадцять хвилин.

У "Тодесі" є штрафи?

— Пліткують, що я сувора, дівчат змушую віджиматися по сто разів. Але я беру тільки по 10 доларів за куріння в студії. Якщо гладшають, не звільняю. Знімаю зі сцени, доки не схуднуть.

Зараз ви читаєте новину «Алла Духова похвалила Крістіну Орбакайте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути