понеділок, 08 жовтня 2007 16:54

Актори Микити Міхалкова розбилися в автокатастрофі

Минулого тижня російські актори Ігор Смеловський, 44 роки, та Валерій Кондратьєв, 48 років, потрапили в аварію. Вони грали епізодичні ролі солдатів у драмі "Утомленные солнцем-2", яку знімає 61-річний режисер Микита Міхалков у селі Поляна Павловського району Росії. Пізно ввечері актори на "газелі" поверталися до готелю міста Нижній Новгород. Назустріч з-за повороту виїхала фура. Водій "газелі" звернув у кювет і на великій швидкості врізався в дерево. Кондратьєв зламав праве коліно, Смеловський — гомілку. Водій "відбувся" струсом мозку. Постраждалих лікують у Нижньогородському інституті травматології та ортопедії. Їхнє лікування оплатив Міхалков.

Фільм "Утомленные солнцем-2" знімають із 2005-го. Це — продовження стрічки "Утомленные солнцем", яка 1994 року здобула нагороду Американської кіноакадемії "Оскар" як найкращий іноземний фільм. Бюджет другої частини — $35 млн. Картина розповідає про радянського комбрига Петра Котова, якого арештували за антирадянську агітацію влітку 1936-го. Розпочалася Друга світова війна. Котов тікає з табору й потрапляє у штрафбат.

У першій частині Котова грає Міхалков, а його дружину Марусю — литовська актриса Інгеборґа Дапкунайте.

— У другій — Марусю зіграє Вікторія Толстоганова, — розповідає Міхалков. — Дапкунайте пішла в російське реаліті-шоу "Большой брат". А я не бачу можливості акторам поєднувати шоу та серйозну роботу. Актор тоді деградує. Я попереджав Інгеборґу, але, напевно, вже пізно. Шкода, що в деяких акторів понти біжать попереду професії.

Сценарій "Утомленных солнцем-2" Міхалков писав 4 роки.

— Перечитав і передивився безліч книжок та хроніки, — розповідає режисер. — Був вражений: як ми могли ту війну виграти? Курдський дослідник Кавад Раш колись казав, що радянські історики відібрали перемогу в бійців Червоної Армії. Бо виставили німців ідіотами, дурнями та п"яницями, а вони були наймогутнішою армією світу. Те, що ми їх розбили — справжній подвиг. Про це розповідає мій фільм.

Стрічка "Утомленные солнцем-2" вийде у прокат 2010-го. Вона складається з двох повнометражних фільмів "Предстояние" та "Цитадель". У кінотеатрах їх покажуть окремо.

Зараз ви читаєте новину «Актори Микити Міхалкова розбилися в автокатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі