неділя, 11 березня 2007 16:41

Як Сердючку на "Євробачення" вибирали. ФОТО
5

”Євробачення” Сердючка підкорятиме з радянською зіркою на голові
Фото: фото: PHL
У номері Юрія Лук'яненка більше вразила підтанцівка
У гурту "Авіатор" ще все попереду
Євгенія Власова знала результати голосування ще до того, як їх виголосило журі
Дует "Неангели" набрав sms-голосів менше за всіх

На 52-му пісенному конкурсі "Євробачення", що пройде 10–12 травня в столиці Фінляндії Гельсінкі, Україну представлятиме Вєрка Серючка — сценічний образ 33-річного Андрія Данилка.

Він переміг за результатами голосування, що відбувалося в прямому ефірі Першого національного телеканалу увечері 9 березня.

Глядачі надіслали за Вєрку 6 тис. есемесок. А журі поставило найвищий бал — 7. Серед членів журі були Олена Мозгова й Віталій Докаленко з Першого національного, танцюрист Святослав Влох та стиліст Оксана Новицька. Мав бути також оперний співак Володимир Гришко. Але він поїхав на концерт до Франції. Тому Гришка замінили акордеоністом і нардепом від Партії регіонів Яном Табачником. У перемозі Сердючки ніхто не сумнівався.

— Я вже поздоровила Данилка, — зізнається 28-річна Євгенія Власова після свого виступу. — Ой, — прикладає долоню до чола, розуміючи, що сказала зайве. Збирається перевдягатися. Власовій пояснюють, що рано. Переможець виходитиме на сцену ще раз.

— Тільки той, хто переможе? — перепитує Євгенія. — Тоді хай, — махає рукою, мовляв, це не про неї.

У фіналі виступає семеро учасників. Восьмий — Віталій Козловський — не прийшов на генеральну репетицію, тому участі в конкурсі не брав. Вєрка Седючка виходить на сцену четвертою. Вона в темних окулярах, срібній сукні та лисячому комірці. На голові — велика кремлівська зірка.

— У цьому образі Вєрки є щось від стюардеси, — пояснює стиліст Данилка Анжела Лисиця. — Це тема, яка об"єднує всю Європу, бо зараз усі літають. Срібний — колір літака й дискотеки. Хлопці з балету схожі на німецьких юнгерів — у шортах, сорочках та краватках. На їхніх головах — пілотки. Дівчата в золотистих сукнях — як дорогі французькі жінки. Сердючка всіма керує, тому на її голові зірка. Ми пробували робити зірку космічну, не радянської форми, але це не те. Ефект Сердючки — коли зірка радянська.

Глядачі надіслали за Вєрку 6 тисяч есемесок

Пісню для "Євробачення" Данилко написав сам. Вона починається словами "Зібен, зібен, ай лю-лю".

— У пісні чотири мови — українська, німецька, англійська. Є фраза монгольською. Я не можу її перекласти, бо вона інтимного характеру, — каже продюсер Данилка Юрій Нікітін, 39 років. — Сердючка співає про танці, свято і що Україна — це круто.

Данилко завершує виступ непристойним жестом — згинає в ліктях обидві руки. І зачиняється в гримерці. А на сцену виходить співак Олександр Пономарьов, 33 роки.

— Якщо правильно ставитися до конкурсу, — каже Сашко після свого виступу, — на "Євробачення" має їхати хороша вокалістка Женя Власова. А якщо хі-хі — ха-ха, то Данилко. За моїми критеріями має їхати виконавець рівня Хуліо чи Енріке Іґлесіаса, "Абби" та Селін Діон. Але тепер професійні критерії зникли, і перемагають "Лорді".

— Я такоє пережила за ето врємя. Потеряла голас, нє бог-весть какой, но все-таки голас, — зізнається Сердючка на прес-конференції після оголошення результатів. — Я себе чуствовала, ну не знаю, як Ющенко Януковичем. Думала, шо це передвиборна кампанія, — відкидається на спинку крісла. — Я нє прєзідєнт страни. Я нє могу представлять Украіну. Я прєдставляю жанр етой страни.

Після п"ятихвилинного монологу Данилко йде. Спілкуватися з журналістами відмовляється.

Нікітін вважає, Сердючка має всі шанси для перемоги.

— Сердючку добре знають у Прибалтиці, Польщі, Німеччині та Ізраїлю, — запевняє. — Тому їздити світом із концертними турами не будемо. А на переліт до Гельсінкі, харчування і проживання витратимо 30–50 тисяч доларів.

Вперше Україна взяла участь у "Євробаченні" 2003 року. Тоді Олександр Пономарьов став сьомим. Наступного року Руслана Лижичко перемогла. Гурт "Гринджоли" позаторік виборов 20-те місце, а Тіна Кароль минулого року — сьоме.


Результати голосування


 Виконавець СМС-голосування  інтернет-голосування  бали журі  
 Юрій Лук"яненко  869  142  1
 Євгенія Власова  3069  499  6
 Олена Гребенюк  2035  391  2
 Вєрка Сердючка  5123  734  7
 "Не Ангели"  536  47  4
 Василь Бондарчук   
 1997  176  5
 "Авіатор"  874  95  3
Зараз ви читаєте новину «Як Сердючку на "Євробачення" вибирали. ФОТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі