середа, 09 січня 2008 15:32

Адріано Челентано на 70-річчя урочистостей не влаштовував

Автор: фото з сайту www.dw-world.de
  Адріано Челентано (праворуч) та Ерос Рамазотті під час їхнього виступу восени 2005 року
Адріано Челентано (праворуч) та Ерос Рамазотті під час їхнього виступу восени 2005 року

"Легше зустрітися з самим Папою Римським, ніж особисто привітати Челентано з ювілеєм", — нарікають друзі італійського співака й актора Адріано Челентано.

6 січня співак і актор відзначив 70-річчя. Жодних урочистостей не влаштовував: Челентано веде замкнутий спосіб життя на своїй віллі за 100 км від Мілана. До телефону підходить тільки зрідка. Функції секретаря виконує дружина — 63-річна акторка Клаудіа Морі. Вони разом уже 43 роки.

На запитання, який Челентано в побуті, вона відповідає:

— Простий. Він не забув, що походить із родини південноіталійських емігрантів — людей бідних, але чесних. Досі обожнює розбирати й ремонтувати годинники: він був підмайстром у годинникаря до того, як почав співати.

1957-го Адріано Челентано переміг на першому всеіталійському конкурсі рок-н-ролу в Мілані. За пластику й енергією, з якою він рухався на сцені, до нього відразу приросло прізвисько "Пружина". Перша його платівка мала шалений успіх. Але критики писали, що на артиста цікавіше дивитися, ніж слухати його.

Шанувальниці впадали за маленьким зростом артиста. Їм подобалися його величезні руки в кишенях завузьких брюк, строкаті светри й гримаси обличчя.

Співака найбільше дратувало, коли його називали секс-символом. Від постійних неврозів через надмірну увагу до себе Челентано потрапив до клініки.

— За два місяці він вийшов звідти впевненим у собі чоловіком, який твердо знає, що йому потрібно в житті, — згадує його старший брат Алесандро. — Ніякого хвилювання в Адріано не було, навіть коли Федеріко Фелліні запропонував йому зіграти невелику роль рок-зірки в його картині "Солодке життя". Він навіть зміг поторгуватися з маестро щодо гонорару.

Адріано Челентано зіграв у майже 40 фільмах. На зйомках комедії "Якийсь дивний тип" він познайомився з тоді 18-річною Клаудією. За рік закохані побралися. Щоб позбутися надокучливих папараці, вінчалися о третій ночі.

У кіно Адріано Челентано не знімається вже 16 років.

Челентано обожнює ремонтувати годинники

— Та набридло, — якось зізнався він. — Немає хорошого сценарію, щоб мені сподобався. Хай краще люди захоплюються Челентано у раніше знятих чудових фільмах, ніж почнуть плюватися. Мовляв, він що, голодує, що погодився грати в такому кошмарі? З музикою простіше. Буває, що мелодія приходить мені в голову, коли я готую обід. Тоді все кидаю, йду по гітару й сідаю прямо на кухні. Одного разу я так цілий диск записав.

За 50 років музичної кар"єри Челентано заспівав 600 пісень. Записав понад 30 альбомів, які розійшлися накладом у 150 млн.

Пісня "Хлопець з вулиці Глюк", створена для фестивалю в Сан-Ремо 42 роки тому, сьогодні перекладена 22 мовами. В Італії її навіть вивчають у школах.

Концерти Адріано Челентано тепер дає рідко навіть на батьківщині.

— На гастролі мене й до Сибіру кличуть якісь багаті росіяни, але я не переношу літаків, — виправдовується.

У подружжя Адріано Челентано та Клаудії Морі троє дітей. Старшій доньці Розіті 42 роки. Вона починала працювати телеведучою, але тепер — проста домогосподарка. 41-річний середущий син Джакомо займається музикою.

— Коли в 22 роки я зібрався випустити диск, сказав батькові, що візьму псевдонім Джакомо Ґабріель. Тоді я вперше побачив його в гніві. Відмови від прізвища він мені не пробачив, — ділиться він.

— Я пішла з дому після свого 18-го дня народження, — згадує молодша донька Розалінда, 39 років. — У сумці не було нічого, крім магнітофона й касет. Мої батьки — дуже сильні особистості, вони пригнічують усіх навколо. Тепер, коли ми живемо окремо, я їх обожнюю. Але тоді я думала, що у творчих родинах узагалі не має бути дітей.

Примирення відбулося, коли вона потрапила до лікарні із запаленням яєчників.

Розалінда продовжує шокувати свою консервативну родину. У коханні віддає перевагу жінкам, свідомо зберігає цноту. Зіграла Сатану в фільмі австралійця Мела Ґібсона "Страсті Христові". Для цієї ролі донька Челентано зголила волосся і брови.

Зараз ви читаєте новину «Адріано Челентано на 70-річчя урочистостей не влаштовував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі