вівторок, 21 лютого 2012 05:45

Спецтема: Євробачення-2012

На Євробачення поїде Гайтана

Автор: фото: Тарас Подолян
  Співачка Гайтана у фіналі національного відбору на Євробачення виступала під номером 11. За тиждень до того зірвала голос
Співачка Гайтана у фіналі національного відбору на Євробачення виступала під номером 11. За тиждень до того зірвала голос

У фіналі відбору учасників Євробачення перемогла 32-річна Гайтана. Із піснею "Будь моїм гостем" вона представить Україну на пісенному конкурсі в столиці Азербайджану Баку 24-25 травня.

— Мій сьогоднішній виступ був під питанням. 13 лютого зірвала голос, бо застудилася. Було незмикання зв'язок, і лікар сказав: "Забудь про спів на тиждень. Інакше можеш втратити голос узагалі", — розповідає після перемоги Гайтана-Лурдес Есамі біля студії Першого національного телеканала. — Я відразу подумала: "Мені так часто пропонують співати під фонограму, а коли було б непогано підстрахуватися, чому співати треба вживу?".

Прямий ефір на Першому національному починається в суботу, 18 лютого, о 12.30. У фіналі бере участь 21 артист. Сидять за кулісами. За день до цього з конкурсу зняли співака Олексія Матіаса. Його продюсер Влад Багінський входив до журі на першому відборі. А це суперечить правилам. Останнім до фіналу включили 21-річного Макса Барських, справжнє ім'я — Микола Бортник. Через сварку із членом журі Іво Бобулом він не пройшов перший відбір. Кандидатуру повернули глядачі через інтернет-голосування.

— Іво Бобула сьогодні не буде, — говорить режисер співака Алан Бадоєв. Спостерігає за підопічним за лаштунками. — Але я поважаю його як артиста із великим досвідом. Завдяки цій ситуації з Максом Бобул воскрес. І як мінімум має поставити нам бутель "Закарпаття". Гайтану підтримаємо. Вона досвідчений артист, який має право на Євробачення. Кажуть, у неї проблеми з голосом. Не знаю. Поки що це виглядає як красивий промо. Вийшла, першу ноту захрипіла, а потім як пішла!

— Где мой администратор? — кричить на весь зал співачка 28-річна Ольга Полякова. Одягнена у костюм стюардеси. Тримає плакат, на якому вона прибирає будинок у білизні. Під ним напис: "Навела порядок в доме — наведу и в Европе". — З економікою в нас тяжко, нафти і газу нема, зате є інше українське золото — красиві жінки. Говорили, що місце на конкурс уже куплене. Я б також заплатила. Але організатори, знаючи мій язик, навіть не натякали про гроші. Бо через 5 хвилин усі знали б суму. Я в курсі, що поїздка обійдеться в півмільйона євро. Таке враження, що витрачають 100 тисяч, а решту запихають у карман.

Останньою за лаштунки заходить Гайтана. Вона у золотистій сукні, на неї накинула білу шубу. Виступає 11-ю. Разом із нею — балет "Любовники". Вони танцювали з Ані Лорак на Євробаченні-2008.

У кулуарах говорять, місце на цьогорічному пісенному конкурсі за $18 тиc. купили для співачки з Ужгорода 18-річної Ренати Штіфель. Вона фаворитка колишньої учасниці Євробачення — Альоші. Та написала їй пісню "Кохання в сонячних променях".

СМС-голосування проходить на сайті Першого національного. З одного телефонного номера зараховують один голос. Потім їх сумують із голосами членів журі.

Переможців оголошують о третій годині. Найбільше СМС приходять за Ренату Штіфель — 5114. Гайтана на другому місці із результатом у 3539. У загальному підрахунку голосів спочатку лідером стає Макс Барських. У нього 38 балів. Його посуває Гайтана з 41 очком. Останньою з лідерів оголошують результати Ренати Штіфель — 27 балів.

— Перед виступом мій продюсер (Едуард Клім. — "ГПУ") сказав: "Не бери високу ноту в центрі. Це небезпечно", — каже Гайтана. — І перед цією нотою я подумала: "Господи, допоможи", — і вона прозвучала як ніколи дзвінко.

Гайтані бракує сучасності

— Гайтана досить досвідчена і сильна за вокалом. Але я не певен, що вона зможе перемогти в конкурсі. Їй бракує сучасності. Цього більше є у Макса Барських або в дуету "Нереальні пацани". Це якісь нові танцювальні рухи, нове аранжування. Але в Гайтани більше шансів зробити якісний промо-тур, бо її продюсер швидше знайде гроші, — розповідає продюсер Юрій Фальоса, 50 років. — Криза в Європі серйозно позначилась на Євробаченні ще торік, коли конкурс перенесли до Азії. Азербайджан — багата країна, і зараз вони хочуть показати, що в Азії крутіше, ніж у Європі. Повірте, що газу й нафти їм на це вистачить.

 

Зараз ви читаєте новину « На Євробачення поїде Гайтана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі