середа, 05 серпня 2020 02:28

Знати, щоб не зганьбитися: як правильно їсти відомі страви

Знати, щоб не зганьбитися: як правильно їсти відомі страви
Суші та піцу усі їдять неправильно. Фото: intermarium.com.ua

Деякі відомі страви люди звикли їсти їсти неправильно. Щоб не зганьбитися в компанії чи на офіційних заходах, варто знати певні тонкощі.

І справа не у виделці з ложкою.

Піца

Піцу у ресторані можна їсти за допомогою виделки та ножа. Або слід взяти шматок у руку, скласти уздовж його середини, і відкушувати невеликими шматочками. Це запобігає випаданню начинки.

Креветки

Слід однією рукою взяти креветку за голову, трохи затиснувши її пальцями. Іншою зривати хвостик, тим самим оголюючи м'ясо. Якщо креветки смажені, то на кінчику хвоста часто залишають трохи панцира. Тоді креветку слід брати рукою за кінчик хвоста, вмочати у соус і їсти очищену частину.

Рис в азіатському ресторані

Найзручніше їсти рис паличками. Варто повернути руку на 90°, щоб палички розташувалися не поруч з рукою, а ніби над нею. У такому положенні палички легко складаються і роз'єднуються, до того ж так набагато складніше впустити рис.

Устриці

Для цілих устриць знадобиться устричний ніж: його потрібно простягнути між стулками черепашки і повернути, щоб розділити частини. Тримати устрицю необхідно плоскою стороною догори. Після розкриття устрицю треба полити лимонним соком і втягнути до рота разом з рідиною, яка є у черепашці.

Тайський суп том-ям

Традиційний тайський том-ям готується з різноманітними приправами, травами і корінням. Їх не потрібно їсти, а слід скласти на окрему тарілку. Великі шматки морепродуктів або м'яса потрібно їсти паличками, усе інше — тайською ложкою. До цього супу обов'язково подається рис. Його можна їсти окремо, ніби закушуючи суп, а можна на ложці занурювати його у бульйон.

Мідії

Щипцями потрібно притримувати морепродукт на тарілці, а за допомогою виделки їсти м'ясо з мушлі. Якщо мідії без соусу, їх можна тримати руками. Шкаралупки слід складати окремо у спеціальну миску або на край своєї тарілки.

Млинці

У громадському місці млинці подають порційно і слід скористатися ножем і виделкою. Якщо ж вони викладені стопкою у центрі столу, то потрібно виделкою підчепити край верхнього млинчика. Згорнути його у трубочку у напрямку "від себе" і покласти на свою тарілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смузі з петрушки і білий вінегрет: презентували незвичні локальні страви

Суп

Якщо суп густий, то ложку до рота потрібно підносити переднім краєм, якщо рідкий — бічною поверхнею. Не потрібно тягнутися до столу і тарілки усім тілом. Після їжі не варто класти ложку на стіл: її слід залишити у тарілці.

Раки

Починати чистити рака можна у будь-якому порядку, але буде зручніше, якщо спочатку відірвати ніжки і клішні. Після цього потрібно відокремити голову і груди від черевця. У цей час тримати рака потрібно черевцем догори, інакше бульйон може витекти. Візьміться за кінчик хвоста і потягніть м'ясо, щоб повністю дістати його. Далі необхідно відокремити голову від грудей. Для цього потрібно потягнути за краї панцира у різні боки, після чого слід взяти голову за кінчик і остаточно її відламати від панцира. Тут, на внутрішньому боці панцира, є м'ясо білого кольору: воно виключно апетитне, і його також можна з'їсти.

Суші

У Японії кухарі рекомендують їсти суші руками. Для цього треба взяти шматок великим і середнім пальцями з боків суші за рис. Але і використання паличок теж не забороняється.

У деяких ресторанах світу порції настільки великі, що одну страву можна замовляти відразу на цілу компанію.

Це дуже зручно для туристів, які не хочуть витрачати багато грошей на їжу

Про ресторан з найбільшими порціями далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Знати, щоб не зганьбитися: як правильно їсти відомі страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі