середа, 21 квітня 2021 10:35

Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт

  Запечені помідори подають як гарнір до риби чи м’яса
Запечені помідори подають як гарнір до риби чи м’яса

Кажуть, ці запечені помідори відомого французького художника Поля Сезанна сподобалися його колезі Огюсту Ренуару. Наводимо детальний їх рецепт.

ІНГРЕДІЄНТИ

9 великих помідорів

4 зубці часнику

4 ст. л. оливкової олії

1 пучок петрушки

3 ст. л. панірувальних сухарів

2 ст. л. солі

мелений чорний перець на смак

ПРИГОТУВАННЯ

Вимийте, ретельно обсушіть і розріжте помідори навпіл. Натріть зрізи сіллю й покладіть половинки (опуклим боком угору) на решітку. Під нею треба поставити тарілку. Через 15 хв трохи натисніть на помідори пальцями, щоб витік зайвий сік.

Змастіть деко оливковою олією й викладіть на нього помідори (опуклим боком униз).

Розігрійте духовку до 200°C.

Розчавіть часник і наріжте петрушку. Змішайте їх і додайте щіпку меленого перцю. Готову суміш розподіліть на помідорах, після чого рясно полийте їх олією і посипте панірувальними сухарями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляний пиріг від знаменитого живописця Клода Моне: рецепт

Запікайте помідори до появи золотистої скоринки — не більше 25 хв.

Подають цю страву як гарячу закуску або ж гарнір до риби чи м'яса. Подають із хрустким багетом.

19 квітня святкують часниковий день. Батьківщиною цієї рослини вважають ущелини Тянь-Шаню та Паміру, що в Центральній Азії. Місцеві жителі й іранці швидко розпізнали не лише смакові, а й лікувальні властивості часнику. З нього виготовляли настоянки проти застуди та лікували рани.

Додавали в їжу та навіть застосовували, як оберіг від нечистої сили. Вважалося, що різкий аромат здатен відігнати злих духів.

Зараз ви читаєте новину «Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі