середа, 22 вересня 2021 08:24

З чого складається якісний білий шоколад

З чого складається якісний білий шоколад
В склад справжньої плитки білого шоколаду має входити не менше 14% сухого молока, 20% олії какао і 3,5% молочного жиру. Фото: Elli: Pexels

22 вересня - день білого шоколаду. Вперше його випустив швейцарський концерн Nestle у 1930 році. Таким чином підприємство намагалось утилізувати надлишки какао-олії. Через 50 років продукт набув шаленої популярності серед ласунів з усього світу й став на ряду із чорним та молочним.

Білий шоколад виготовляють без додавання какао-бобів, на відміну від чорного, тому й має молочний колір. Не має містити гідрогенізовані жири, пальмову олію і кондитерський жир. В складі справжньої плитки білого шоколаду має бути не менше 14% сухого молока, 20% масла какао і 3,5% молочного жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли їсти білий шоколад, щоб схуднути

Попри те, що білий шоколад вважають шкідливим та висококалорійним - в 100 г міститься близько 550 ккал, має й корисні властивості. Все завдяки маслі какао. У ньому міститься олеїнова, ліноленова і стеаринова кислота. Крім того, вітамін Е. Ці речовини позитивно впливають на шкіру, живлять її.

Цікаві факти про шоколад

- Найбільша плитка шоколаду важила більш як 4 т. В довжину сягала понад 5 м, завширшки – близько 3 м, а товщина становила 25 см.

- Дерева какао можуть жити до 200 років.

- Один шматочок шоколаду, дає достатньо енергії, аби пройти 45 метрів.

- До XIX ст. шоколад був лише в рідкій формі.

- Кожен рік люди витрачають на шоколад близько 7 млрд доларів.

Норма темного шоколаду в день складає 30-50 грамів на день, стверджують дієтологи. А ось білий і молочний шоколад без шкоди для здоров'я можна їсти в кількості не більше 20 грамів на день. Якщо ж ви маєте активно займаєтесь спортом, то норму можна збільшити в півтора рази.

Зараз ви читаєте новину «З чого складається якісний білий шоколад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі