вівторок, 10 липня 2018 16:42

Валентина Хамайко поділилася рецептом ідеального макового пирога

Ведуча програми "Сніданок.Віхідній" на каналі 1+1, Валентина Хамайко, поділилася рецептом макового пирога зі своєї першої кулінарної книги "Солодка неділя".

Автор: segodnya.ua
 

"Випічка з маком - це моє дитинство. Бабуся до нашого приїзду на канікули завжди напекает велику корзину смакоти. Маковий пиріг був класичної форми - крендель або штрудель, так вона його називала. Я ж печу маковий пиріг і класичної форми і сучаснішою: це коли завиванец ще сирим розрізають на довгі смужки і переплітають ці половинки між собою ".

Інгредієнти:

600 г борошна

80 г цукру

1 пакетик ванільного цукру

4 г солі

2 яйця + 1 жовток

7 г дріжджів

50 мл молока

150-200 мл води

60 г масла

Для начинки:

300 г тертого маку

6 ст. л. цукру

1 білок

горіхи, родзинки (за смаком)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарні десерти, які не відрізнити від овочей

Приготування:

Автор: vidpoviday.com
 

Дріжджі розтерти з цукром. Додати 50 мл теплого молока. Залишити на 15 хв.

Просіяти борошно, додати сіль, ванільний цукор. Яйця + жовток змішати з сумішшю дріжджів і замісити тісто. Додаючи ще 200 мл води. Тісто має зібратися в грудку, бути досить м'яким. Додати м'яке масло. Вимішати до м'якого, еластичного стану і залишити під плівкою на 1,5 -2 години.

Перетертий мак змішати з цукром і додати білок, і ще раз все ретельно змішати. За смаком додати горіхи і родзинки.

Розкачати тісто в прямокутник до товщини 0,7 мм. Покрити тісто начинкою і згорнути тісто як крендель. Гострим ножем розрізати вздовж. І переплести 2 половини тіста між собою, розрізами вгору.

Покласти в прямокутну форму. Випікати при 200 градусах перші 15 хв, а далі допікати при 180 градусах.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Хамайко поділилася рецептом ідеального макового пирога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі