понеділок, 15 квітня 2019 06:31

В Макдональдс придумали нову хитринку

В Макдональдс придумали нову хитринку
Фото: agroinsider.com.ua

15 квітня 1955 року у місті Дез-Пленз, штат Іллінойс, американець Рей Крок відкрив перший ресторан швидкого харчування "Макдональдз".

Основним заняттям Кроса був продаж машин для збивання молочних коктейлів. Він продав кілька таких міксерів братам Макдональд, котрі володіли пересувним буфетом. Одного разу він побачив величезну чергу біля МакДональдса і зрозумів, що тут можна заробити гроші і запропонував Діку і Макові свою допомогу. Вони продали бізнес Рею за величезні на той момент гроші – 2,5 млн. доларів. Взявши кредит, він став власником бренду МакДональдс.

В перший день роботи в ресторані продавались гамбургери по 15 центів і картоплю "фрі" по 10 центів, а виручка загалом склала 362.12 долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов і персики: 7 продуктів-афродизіаків

Перший час в меню були тільки хот-доги, далі список поповнився гамбургерами і апельсиновим соком. Заклад став популярним завдяки простому меню і доступними цінами.

МакДональдс був першим в історії закладом громадського харчування, де використовувався конвеєрний спосіб для приготування та подачі страв. Завдяки цій системі, клієнтів обслуговували дуже швидко і в той же час якісно.

Ще однією відмінною рисою закладу було те, що клієнтам не були потрібні столові прилади, так як все було зручно запаковано.

Меню змінювалося кілька разів, поки брати МакДональдс не прийшли до того, що воно повинно бути стандартним і включати в себе тільки ті страви, які користуються попитом. Так, в меню залишилися тільки знамениті гамбургери, картопля фрі, безалкогольні напої, чізбургери.

У 1985 році оборот закладів McDonald's склав 8.6 мільярдів доларів.

Потім в МакДональдсі столики для клієнтів поставили близько один до одного, а стільці стали жорсткими. Такий хитрий маркетинговий хід був придуманий для того, щоб клієнти не могли довго затримуватися в закладі, що дозволяло обслуговувати великий потік відвідувачів за день.

Сьогодні МакДональдс – величезна корпорація, яка відома у всьому світі і має більше 36 тис. закладів в 120 країнах світу.

У США створили петицію, в якій просять McDonaldʼs зробити вегетаріанське меню. Звернення підписали понад 160 тис. осіб.

У документі не вказується, який тип вегетаріанських бургерів активісти хотіли б отримати. Петиція з'явилася відразу після оголошення Burger King про те, що мережа тестує Impossible Burger із котлетою на рослинній основі.

Зараз ви читаєте новину «В Макдональдс придумали нову хитринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі