вівторок, 24 листопада 2015 17:01

Торт "Червоний оксамит" має шоколадний присмак
5

Фото: Романчук Катерина
"Червоний оксамит - це американський торт з червоного пухкого бісквіту з білосніжною глазур'ю, - каже 33-річна Тетяна Бондарчук, шеф-кухар ресторану "Піги", що в смт. Ворохта Івано-Франківської області. - Моя родзинка приготування цього десерту - невелика кількість какао, яке маскую червоним кольором. Тобто, відкушуючи шматочок, ви чекаєте чого завгодно, але не шоколадного післясмаку. Цей торт обманює сприйняття і дивує".
Інгредієнти на коржі:

червоний барвник - 2 ст. л.

какао - 2 ст. л.

борошно - 2 і 1/4 ст

кефір - 1 ст.

розм'якшене вершкове масло - 125 г

цукор - 1,5 ст.

яйце - 2 шт.

сіль - 1 ч. л.

ванільний цукор - 1 ч. л.

сода - 1 ч. л.

яблучний оцет - 1 ч. л.

вершкове масло - для змащування форми

на крем:

розм'якшене вершкове масло - 150 г

цукрова пудра - 3-4 ст.

вершковий сир - 300 г

сіль - дрібка

ванільний цукор - 2-3 ч. л.

на "кров":

кави - 1-2 ч. л.

мед - 2 ст. л.

червоний барвник - 1 ч. л.

крохмаль - 2-3 ч. л.

Приготування:

Нагріває духовку до 180 ° С. На дно форми для випічки кладе фольгу і змащує вершковим маслом.

Для коржів збиває масло з цукром 5 хвилин до пишного стану, потім по одному додає яйця і продовжує збивати ще 2 хвилини.

Змішує барвник з какао і вводить його в масляну суміш, збиває на низькій швидкості.

По черзі додає борошно і кефір, ретельно збиваючи після кожної порції.

В кінці додає сіль, ваніль і погашену оцтом соду. Ще раз ретельно перемішує.

Розподіляє тісто по формах.

Ставить в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевіряє зубочисткою.

Коржі повністю охолоджує.

Для крему збиває масло 3 хвилини, потім додає цукрову пудру і збиває ще 1 хвилину до пишноти.

Вводить вершковий сир і збиває 1 хвилину.

В кінці додає сіль і ванільний цукор.

За словами кухаря, крем має постояти 20 хвилин у холодильнику, щоб загустів і не стікав з коржів.

Для "крові" змішує всі інгредієнти до однорідності.

Коржі змащує кремом. Перед подачею поливає "кров'ю".

Зараз ви читаєте новину «Торт "Червоний оксамит" має шоколадний присмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі