четвер, 19 листопада 2020 20:09

Швидкий прованський пиріг з помідорами від Євгена Клопотенка
4

Фото: klopotenko.com

Рецепти відомого кухара Євгена Клопотенка дуже прості, але з оригінальним смаком. Саме таким є пиріг із томатами у прованському стилі. Він настільки легкий у приготуванні, що сподобається початківцям.

Основний інгредієнт — кислуваті томати. Цибуля додає солодкий присмак, а сухі трави — аромат Провансу.

"Я люблю їсти помідори і люблю з них готувати. Тому варто скористатися моментом і приготувати томатний прованський пиріг. У ньому немає нічого складного – стиглі томати, солодка смажена цибуля з коньячною ноткою, пряні трави і листкове тісто. Готовий пиріг виглядає дуже святково і прикрасить будь-який стіл", - розповідає Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

600 г помідори

250 г цибулі

500 г листкового тіста

2 ст. л. коньяку

2 ст. л. суміші пряних трав

2 ст. л. олії

Приготування:

Томати порізати на дві частини. Мають бути не дуже соковиті, щоб не "потекли" в процесі приготування.

Викласти на деко, посолити, посипати сухими травами і полити 1 ст. л. олії. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, поки вони не стануть м'якими.

Дрібно порізати цибулю і обсмажити до коричневого відтінку. Якщо цибуля дасть багато соку, її потрібно упарити.

За кілька хвилин до готовності додати коньяк і дати упаритися. Запечені томати викласти в круглу форму для запікання шкіркою вниз. Зверху викласти обсмажену цибулю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведуча Ганна Панова навчила готувати соковитий рибний кіш

Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі і викласти на дошці. Покласти тісто зверху на форму і обрізати зайві краї. Наколити виделкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв. до золотистого відтінку. При подачі накрити форму тарілкою і перегорнути пиріг.

Зверху посипати тертим сиром.

Рецептів приготування морсу багато, і кожна господиня його робить по своєму з медом. Хто з імбирем, медом, ваніллю, корицею. Крім зігріву, цей напій є прекрасним профілактичним засобом від багатьох недуг.

Такий антивірусний мікс ще й смачний. На приготування двох літрів морсу знадобиться лише 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Швидкий прованський пиріг з помідорами від Євгена Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі