середа, 24 лютого 2021 08:47

Сьогодні відзначають День базікала і мовчазного майстра

Сьогодні відзначають День базікала і мовчазного майстра
Бармен змішує в коктейлі горілку з кавуном. Фото: irkutskmedia.ru

24 лютого відзначають Міжнародний день барменів. "Людина за барною стійкою" – так дослівно перекладається "бармен" з англійської мови.

Це не спеціальність, а тонке мистецтво, якому в повному обсязі ніде не вчать. Тут важливо все – досвід, інтуїція, майстерність, манери і вміння бути тонким психологом.

Умовно можна виділити два типи барменів, які найчастіше трапляються рестораторам на співбесідах і стажуванні: "мовчазний майстер" та "базікало".

Перший тип — професіонал, що бездоганно змішує найскладніші коктейлі, але часто-густо йому бракує навичок спілкування, тож гостеві залишається лише спостерігати за його безмовними маніпуляціями з шейкером. "Базікало" — бармен, який може говорити про що завгодно й скільки завгодно, але коктейлі в нього виходять щоразу з іншим смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскрава спокуса: пряна груша має присмак вина

На честь свята ми зібрали рецепти фірмових коктейлів з горілкою. Вони легкі в приготуванні та з цікавим присмаком.

The Ultimate Cooler

Інгредієнти:

Горілка – 40 мл

Сироп із кавуна – 15 мл

Пюре з маракуї – 15 г

Журавлинний сік – доверху.

Приготування:

Додайте горілку, сироп із кавуна і пюре з маракуї в коктейль-шейкер з льодом і струшуйте протягом 20 секунд. Процідіть у високу склянку з льодом і залийте журавлинним соком.

Illusion

Інгредієнти:

Куантро – 140 мл

Кокосовий ром – 30 мл

Мідорі Лікер – 30 мл

Горілка – 30 мл

Приготування:

Налийте всі спиртовмісні речовини в шейкер і долийте ананасовий сік доверху склянки.

Paradise punch

Інгредієнти:

Горілка – 30-40 мл

Амаретто – 15 мл

Бурбон зі смаком персика – 15 мл

Гренадін – 2 краплі

Лікер Кордіан з лайма – 15 мл

Апельсиновий, ананасовий сік – навпіл.

Приготування:

Наповніть шейкер кубиками льоду. Додайте усі інгредієнти. Струсіть у шейкері та процідіть у хайбол, наповнений кубиками льоду. Прикрасьте ягодами вишні в лікері.

Свою славу коктейль "Космполітен" здобув завдяки серіалу "Секс і місто". Головні героїні обожнювали цей напій, тому часто замовляли у ресторанах.

У класичному варіанті його готують із горілки, лікеру тріпл-сек, лимонного і журавлинного соку. Щоб смак був більш екзотичним рекомендують додати журавлину горілку.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають День базікала і мовчазного майстра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі