понеділок, 10 травня 2021 02:28

Що їдять іспанці: розкрили популярні страви

Що їдять іспанці: розкрили популярні страви
В 15 столітті, цю страву з черствого хліба, яєць, цукру, молока або вина готували для породіль. Фото: snovaoede.ru

Більшість українців помилково вважають грецьку кухню схожою на іспанську. Так, в обох народів є дещо спільне. Вони обожнюють морепродукти та овочі, які ростуть на їх землі. Та крім цього іспанці, полюбляють готувати м'ясо та відрізняються оригінальними рецептами десертів.

Торіхас

Інгредієнти:

Несвіжий батон – 1 шт.

Молоко – 600 мл

Кориця – 1 паличка

Мед – 2 ст. л.

Цедра лимона – 30 г

Цедра апельсина – 30 г

Яйця – 2 шт.

Анісовий лікер – 2 ст. л.

Ванільна есенція – 2 ч. л.

Цукор – 100 г

Кориця – 2 ч. л.

Приготування:

Батон нарізати скибками не більше двох сантиметрів. Молоко змішати із корицею, натертою цедрою лимона та апельсина, медом, ваніллю та анісовим лікером й нагріти. Щойно закипить, зняти з плити, процідити й дати трохи охолонути. Залити хліб отриманою рідиною. Вона має увібратися. Збити яйця, розігріти сковороду. Занурити хліб в яйця та обсмажити з обох боків до рум'яності. Викласти на паперові рушники. Вмочити в цукор з корицею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білок на вечерю шкідливий для серця - вчені

Жовтки святої Терези

Інгредієнти:

Вода – 75 мл

Цукор – 200 г

Лимон – 1 шт.

Палички кориці – 1 шт.

Цукрова пудра – за смаком

Яєчний жовток – 6 шт.

Приготування:

Жовтки пропустити через сито в сотейник, аби позбутися мембран. Для сиропу в іншому сотейнику змішати 100 г цукру, влити воду, додати паличку кориці й лимонну цедру, зрізану великими шматками. Після закипання, дістати цедру і корицю, довести сироп до загустіння. Потім зняти з вогню і дати злегка охолонути. Влити теплий сироп до жовтків, постійно збиваючи, викласти на невеликий вогонь і продовжувати збивати до загустіння маси. Вона почне відходити від стінок сотейника. Перекласти на тарілку і дати охолонути. Скачати з жовткової маси невеликі кульки розміром з яєчний жовток. Обваляти їх у цукрі та покласти кожен в паперові тарталетки. Помістити в холодильник на 10-15 хвилин і подавати до столу.

Свиняче раксо

Інгредієнти:

Вершки – 300 мл

Свинина – 700 г

Томатна паста – 2 ст. л.

Вино червоне – 150 мл

Паприка солодка, приправи – за смаком

Приготування:

М'ясо нарізати, обсмажити до золотавої скоринки. Змішати спеції, томатну пасту і вершки – влити до свинини, прогріти на невеликому вогні, помішуючи, до закипання вершків. Частинами влити вино, тушкувати до готовності 40 хвилин. Подавати гарячим.

Більшість українців вважає портулак звичайним бур'яном від якого користі обмаль. Насправді ж ця рослина неймовірно корисна та поживна. В 100 грамах свіжого листя міститься 400 мг альфа-лінолевої кислоти, а це вп'ятеро більше, ніж у морепродуктах. Чудово смакує в складі салатів та як гарнір.

Зараз ви читаєте новину «Що їдять іспанці: розкрили популярні страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі