неділя, 26 вересня 2021 02:28

Що подати перед основною стравою: прості та ситні закуски з лаваша

Що подати перед основною стравою: прості та ситні закуски з лаваша
Для приготування закусок необхідний тонкий лаваш. Фото: depositphotos.com

Закуски з лаваша - ситні, прості та водночас смачні. Готуються швидко до того ж не потребують особливих кулінарних вмінь. У лаваш загортають будь-що: овочі, сир, зелень, м'ясо чи рибу. Рулетики смажать, запікають на грилі чи подають холодними.

Лаваш з м'ясним фаршем і помідорами

Інгредієнти:

лаваш тонкий - 3 листи;

фарш - 350 г;

цибуля - 1 шт.;

морква - 1 шт.;

помідори - 3 шт.;

Жовтий сир - 50 г;

листя салату - за смаком;

часник - 2 зубці;

майонез - за смаком;

лимонний сік, перець, сіль - за смаком.

Приготування:

Дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю на сковороді до золотистого кольору, додати моркву й смажити до напівготовності. Додати фарш і спеції. Смажити до готовності - 25 хвилин, регулярно помішуючи. Помідори нарізати кружечками, листя салату - крупно. Часник дрібно порубати й змішати з майонезом і лимонним соком. Розгорнути лист лаваша, змастити його майонезом з часником і посипати порубаними листям салату. Зверху розкласти фарш з овочами. Другий лист змастити майонезом з часником з двох сторін і покласти на перший. На цьому листі розкласти салат і помідори, трохи полити майонезом. Накрити третім листом і посипати тертим сиром. Акуратно згорнути лаваш в рулет і покласти в холодильник на пів години. Перед подачею нарізати на порційні шматки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний перекус: Глінська розповіла, як приготувати дієтичну шаурму

Лаваш з сиром і зеленню

Приготування:

лаваш - 1 лист;

сир фета - 400 г;

сметана - 3 ст. л;

часник - 2 зубці;

зелень та спеції - за смаком.

Приготування:

Вичавити часник, подрібнити зелень. Фету розім'яти в мисці виделкою. Додати сметану і перемішати до однорідності. Додати зелень і часник. Викласти сирну масу із зеленню на лаваш і загорнути рулетом. Порізати на порційні шматки та подати до столу.

Закуска з лавашем і крабовими паличками

Інгредієнти:

лаваш - 1 лист;

яйця курячі - 3 шт.;

консервована кукурудза - 3 ст. л.;

крабові палички - 200 г;

плавлений сирок - 2 шт.;

майонез - за смаком;

часник - 1 зубець.

Приготування:

Відварені яйця та очищений сир натерти на крупній тертці. Крабові палички нарізати кружечками. Змішати з майонезом вичавлений часник. Злити воду з кукурудзи. Лист лаваша розкласти та змастити часниковим майонезом, залишивши вільними два сантиметри по краях. На лаваш викласти крабові палички. Посипати натертим плавленим сиром і яйцями. Посолити на смак. Додати кукурудзу. Загорнути лаваш в рулет і поставити настоюватися в холодильник. Нарізати скибочками.

Страви з фаршу – "паличка-виручалочка" для будь-якої господині. Вони ситні, смачні та не потребують багато часу на приготування. Наразі існує тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: буріто, ледачі пельмені та котлети.

Зараз ви читаєте новину «Що подати перед основною стравою: прості та ситні закуски з лаваша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі