вівторок, 30 липня 2013 13:22

Равіолі зі шпинатом найкраще смакують під вершковим соусом

Найперша асоціація, яка виникає при згадці італійської кухні - це, звісно, піца і паста. Ну а ще одну страву із пасти, равіолі, знає і любить вся Італія, хоча в кожному регіоні її готують по-різному. На відміну від українських вареників чи російських пельменів, равіолі також можуть запросто стати десертом. Тоді їх варять не з м'ясом чи сиром, а з фруктами і ягодами.

Власники київського ресторану "Silvio Pizza" на Подолі знають багато способів приготування справжніх равіолі, бо перед відкриттям закладу мандрували Італією, збираючи найцікавіші рецепти.

"Хоча справжня італійська трапеза починається з закусок, у багатьох регіонах першою стравою подають все ж саме пасту. Або — равіолі. Ця страва — теж із тіста для пасти. Ми готуємо їх лише із власноруч виготовленого тіста", - розповідає кухар "Silvio Pizza" Руслан Бобенко.

Для тіста кухар відділяє від яєць і кладе до тіста 7 жовтків і окремо - одне ціле яйце. На кожне яйце - близько 100 грамів борошна, доливає склянку води і пару столових ложок оливкової олії, бажано — холодного віджиму. Для італійських равіолі важливо дуже тонко розкатати тісто, зауважує кухар. Потім його накривають рушником і лишають постояти близько півгодини. За цей час до равіолі готують начинку.

"Основні "внутрішні" складники страви — шпинат і сир моцарела. Перемішуємо їх, щоб набули однорідності, закладаємо у блендер і пару хвилин подрібнюємо. Таким чином готуємо фарш. З підготованого тіста можна порізати і зробити равіолі за допомогою спеціальних форм, але ми завжди вирізаємо форми власноруч, застосовуючи лише звичайний ніж. Традиційно, як і має бути в Італії, ріжемо тісто на однакові квадратні шматки. З їх розміром можна визначитись самому — комусь подобаються великі, а комусь — малі. Начинку закладаємо у тісто, ліпимо."

Як тільки вода із равіолі закипить, їх одразу виймають. Через особливо тонке тісто часу на варіння равіолі витрачають приблизно удвічі менше, ніж на пельмені чи вареники.

"Для соусу засмажуємо у сковорідці з товстими високими стінками кілька дрібок тім'яну і 2-3 зубці часнику. Додаємо кілька ложок білого вина, чекаємо, поки трохи випарується. Тоді вливаємо вершки 20%-жирності. Маса за кілька хвилин стає густішою, стягується. Доводимо соус до бажаного смаку, додавши по дрібці чорного меленого перцю і солі."

На одну порцію равіолі йде приблизно по 100 грамів тіста і начинки. Також — 100 грамів вершків.

"Соусом заливаємо готові равіолі. Тонко ріжемо кілька скибок сиру грана падано, акуратно кладемо їх зверху страви і прикрашаємо свіжим базиліком. Подаємо гарячими, адже саме так найкраще смакують італійські страви — свіжими, щойно з печі і обов'язково — щедрими порціями, наче для всієї родини."

Зараз ви читаєте новину «Равіолі зі шпинатом найкраще смакують під вершковим соусом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі