Зазвичай індійський соус чатні готується з фруктів та овочів. Його родзинка у комбінованому солодко-кислому смаку. В Індії подається виключно на великі свята. Добре поєднується із м'ясними стравами.
Інгредієнти:
слива - 300 г
цибуля -1 шт.
часник - 1 зубчик
петрушка - 1 пучок
коричневий цукор - 3 ст. л.
бальзамічний оцет - 2 ст. л.
рослинна олія - 2 ст. л.
гвоздика - за смаком
перець - за смаком
кориця - дрібка
сіль - за смаком
Приготування:
Дрібно нарізати очищену цибулю. Сливи розділити на половинки, видалити кісточки.
Розігріти в сковороді олію, потушкувати цибулю і часник. Спеції потовкти в ступці, додати в сковороду. Видалити часник, додати сливи, цукор і сіль. Варити 10 хвилин.
Всипати посічену петрушку й влити оцет. Варити 5 хвилин. Соус подавати до столу охолодженим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне доповнення до гарячих страв: топ-3 соуси зі сливи
Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м'ясних страв.
Коментарі