середа, 23 вересня 2020 12:25

Простий рецепт: як приготувати індійський соус зі слив

Зазвичай індійський соус чатні готується з фруктів та овочів. Його родзинка у комбінованому солодко-кислому смаку. В Індії подається виключно на великі свята. Добре поєднується із м'ясними стравами.

Автор: depositphotos.com
  Існує багато різновидів чатні, адже соус можна зробити практично з будь-яких рослин, фруктів, трав, спецій.
Існує багато різновидів чатні, адже соус можна зробити практично з будь-яких рослин, фруктів, трав, спецій.

Інгредієнти:

слива - 300 г

цибуля -1 шт.

часник - 1 зубчик

петрушка - 1 пучок

коричневий цукор - 3 ст. л.

бальзамічний оцет - 2 ст. л.

рослинна олія - 2 ст. л.

гвоздика - за смаком

перець - за смаком

кориця - дрібка

сіль - за смаком

Приготування:

Дрібно нарізати очищену цибулю. Сливи розділити на половинки, видалити кісточки.

Розігріти в сковороді олію, потушкувати цибулю і часник. Спеції потовкти в ступці, додати в сковороду. Видалити часник, додати сливи, цукор і сіль. Варити 10 хвилин.

Всипати посічену петрушку й влити оцет. Варити 5 хвилин. Соус подавати до столу охолодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне доповнення до гарячих страв: топ-3 соуси зі сливи

Зараз ви читаєте новину «Простий рецепт: як приготувати індійський соус зі слив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі