пʼятниця, 27 березня 2020 06:30

Пів мільйона за пляшку: унікальний напій святкує день народження

Пів мільйона за пляшку: унікальний напій святкує день народження
Віскі зберігається 100 років. Фото: trubrew.com.ua

27 березня відзначають Міжнародний день віскі. При виборі цього люди часто плутаються через різн назви. Насправді, коли на етикетці написано "whisky", це означає, що напій зроблений в Шотландії. Якщо "whiskey", то в Ірландії, Канаді, США чи Японії.

Найбільш поширеними типами віскі вважаються: шотландський (скотч), ірландський (айріш), американський (бурбон) і канадський (житній).

1. Закрита пляшка віскі може зберігати смак більше 100 років і залишитися такою ж смачною й придатною до вживання, наче віскі був розлитий місяць тому.

2. На ірландській винокурні Old Bushmills та одночасно музеї віскі, не дозволяють зробити жодного знімка.

3. У Франції продається за місяць більше віскі, ніж коньяку – за рік.

4. Віскі в пляшках перестає дозрівати. Він зріє тільки в бочках, а в пляшках просто зберігає свій смак і аромат. Якщо на пляшці написано, що віскі 10-річного віку, це значить, що віскі витримувався мінімум 10 років саме в дубових бочках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приманити чайові: секрети барменів

5. Найдорожчим віскі вважається "The Macallan" 1926 року. У 2006 році пляшку такого віскі продали на аукціоні Christie's за 54 000 доларів США.

А у 2010 році на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку пляшку 64-річного віскі The Macallan в унікальній кришталевій пляшці "Lalique: Cire Perdue" продали за 460000$.

Щоб похмілля проходило в більш легкій формі, лікарі радять заздалегідь подбати про свій організм. За пару днів до активного відпочинку побільше вживайте продукти багаті на йод: морська капуста, картопля, індичка.

При розпиванні алкоголю, обов'язково треба закушувати, але не переїдати. Важка, жирна їжа не врятує від похмілля, зробить тільки гірше.

Найважче похмілля настає від солодких лікерів, великої дози шампанського і текіли. Взагалі будь-який алкоголь шкідливий, але дорогий алкоголь містить менше різних домішок, які небезпечні для організму.

Зараз ви читаєте новину «Пів мільйона за пляшку: унікальний напій святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі