Багато хто побоюється готувати печінку через її сухувату структуру та гіркуватий присмак. Щоб зробити її мякшою, а смак солодшим, треба тушкувати її у винному соусі. Для додаткового смаку і аромату, в цей соус можна додавати трави та прянощі. Смакові якості печінки безпосередньо залежать від її виду. Наприклад, свиняча печінка гірчить набагато менше, ніж яловича. Теляча і куряча печінка завжди виходять набагато ніжніше і м'якше, ніж всі інші види печінки.
Інгредієнти:
печінка - 500 г
біле вино - 100 мл
часник - 3 зубчики
цибуля - 2 шт.
петрушка - 1 пучок
вершкове масло та коньяк - по 2 ст. л.
оливкова олія - 1 ст.л.
морська сіль - 1 ч. л.
чорний мелений перець - ¼ ч. л.
Приготування:
Порізати дрібно петрушку, півкільцями нарізати цибулю і обсмажити її на сильному вогні з 1 ст. л. вершкового масла до прозорості.
Пропустити часник через прес, покласти його до цибулі. Смажити 3 хвилини, поперчити і посолити, налити вино. Коли воно випарується повністю, додати три чверті нарізаної петрушки, перемішати і прибрати соус з плити.
Промити і обсушити печінку, прибрати плівки, нарізати соломкою товщиною 2 см.
Розтопити на сковороді 1 ст. л. вершкового масла, налити оливкову олію, викласти печінку, поперчити і посолити, смажити з кожного боку по 3 хвилини.
Влити до печінки коньяк, перемішати, тушкувати все ще 1 хвилину. Перед подачею полити печінку приготованим соусом і посипати решті петрушки.
Коментарі