вівторок, 16 лютого 2021 11:37

Ніжну ромову бабу поливають сиропом

Ніжну ромову бабу поливають сиропом
Десерт випікають 15-20 хвилин. Фото: foodmood.ru

Ромова баба - апетитний кондитерський виріб, який готують зі здобного дріжджового тіста. Готовий кекс просочують сиропом з рому або іншого алкогольного напою і цукру. Прикрашають збитими вершками, фруктами, або шоколадом.

Інгредієнти:

борошно - 650 г

молоко - 200 мл

свіжі дріжджі - 50 г

цукор - 150 г

масло - 120 г

жовтки - 10 шт.

ром - 25 мл

сіль - 1/2 ч. л.

цедра апельсина

Для сиропу:

вода - 200 мл

цукор - 60 г

цедра - 1/2 лимона;

ром - 100 мл

Приготування:

Збити жовтки з цукром. Додати масло, ром, цедру. Ще раз збити й всипати борошно змішане із сіллю. У молоці розвести дріжджі та влити до борошна. Замісити тісто. Накрити вологим рушником і залишити на 1,5 години. Розігріти духовку до 180 градусів. Форми змастити олією. Тісто обминути й розкласти у форми, наповнюючи їх наполовину. Залишити на 1 годину підходити. Змастити верхівки молоком. Поставити в розігріту духовку. Випікати близько 15-20 хвилин. Для сиропу довести до кипіння воду з цукром і цедрою. Дати охолонути до кімнатної температури, видалити цедру і влити ром. Отриманою сумішшю просочити поверхню ромових баб. Залишити на 30 хвилин і прикрасити глазур'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна випічка: розкрили топ-3 рецепти мафінів

Зараз ви читаєте новину «Ніжну ромову бабу поливають сиропом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі