пʼятниця, 18 вересня 2020 09:06

Не тільки чай: як приготувати морквяно-імбирний суп

Не тільки чай: як приготувати морквяно-імбирний суп
Подають із дрібно нарізаною зеленню, або сухариками. Фото: needpix.com

Імбир - стимулює роботу імунної системи, укріплює організм і допомагає у боротьбі з вірусами та інфекціями. Через що цей продукт корисно додавати не лише до зігрівальних напоїв, але й до смузі, десертів та навіть перших страв. Один із найсмачніших морквяно-імбирний крем-суп.

Інгредієнти:

морква - 3 шт.

цибулина - 1 шт.

часник - 1 зубчик

вершки - 200 мл

рослинна олія - 2 ст.л.

масло - 1 ст. л.

корінь імбиру - 1 шт.

овочевий бульйон - 200 мл

сіль, мелений перець - за смаком

зелень - за смаком

Приготування:

Очищену моркву та цибулю нарізати кубиками. Розігріти рослинну олію в каструлі, обсмажити до прозорості цибулю. Додати часник, моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажити до скоринки. Влити частину бульйону. Поварити п'ять хвилин і всипати тертий імбир. Вимкнути вогонь, подрібнити все у блендері. Влити вершки. Приправити спеціями за смаком. При необхідності розбавити суп бульйоном. Подати з дрібно нарізаною зеленню, або сухариками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани заливають імбирно-медовим соусом

Після початку карантину люди масово скуповують імбир і лимони. Від цього збільшилася їх вартість і для багатьох стала недосяжною. Однак існують доступніші засоби для захисту від коронавірусу. Альтернативою цитрусів є вітчизняні ягоди.

Зараз ви читаєте новину «Не тільки чай: як приготувати морквяно-імбирний суп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі