понеділок, 13 вересня 2021 02:28

Не гірший від покупного: як приготувати домашній сидр

Не гірший від покупного: як приготувати домашній сидр
Час приготування - тиждень. Фото: klopotenko.com

Яблучний сидр - популярний напій серед українців. Його можна знайти в будь-якому магазині країни. Має приємний смак та аромат. При цьому легко готується в домашніх умовах. Рецептом алкогольного напою поділився український кулінарний блогер Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

яблука - 2 кг;

пресовані дріжджі - 3 г;

цукор - 2 ст. л.

Приготування:

Нарізати довільними шматками промиті яблука. Вичавити сік за допомогою соковижималки. Перелити в скляний бутель чи банку. Якщо сік вийшов загустий, долити трохи води. Додати 2 ст. л. жмиху, що утворився в процесі вичавлення соку та перемішати. Подрібнити дріжджі та додати в банку. Всипати цукор. Отриману суміш залишити для активного бродіння на день в темному приміщенні. Наступної доби накрити банку рукавичкою з отвором в одному пальці. Залишити сидр на 2-3 дні, доки рукавичка не здується і не впаде. Накрити банку кришкою та прибрати в темне місце на місяць. Процідити рідину. Готовий напій подавати охолодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три рецепти яблучного соку, які полюбить вся родина

Кавові коктейлі особливо популярні восени. Бо не лише зігрівають, але й збадьорюють. При цьому не потребують складного процесу приготування та великої кількості інгредієнтів. Все швидко, просто та смачно.

Зараз ви читаєте новину «Не гірший від покупного: як приготувати домашній сидр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі