Зимові вечори приємно провести під пледом з чашкою гарячого шоколаду. Та холодно буває і у день. Тут в нагоді стане безалкогольний виноградний глінтвейн, який не можна пити і на робочому місці. Так як він готується на основі соку і без алкоголю, ним можна пригостити дітей.
Гарячий шоколад з медом і корицею
Інгредієнти:
500 мл молока
100 г темного шоколаду
4 ст. л. меду
3 ст. л. цукру
1 паличка кориці
1 ч. л. ванільного екстракту
збиті вершки і маршмеллоу - за бажанням
Приготування:
Змішати молоко, мед, цукор і корицю і поставити на невеликий вогонь.
Подрібнити шоколад і додати його в молоко.
Вийняти корицю після розчинення шоколаду, довести до кипіння і зняти з вогню.
Розлити по чашках. Прикрасити збитими вершками, меленою корицею.
Безалкогольний яблучний сидр
Інгредієнти:
2 л яблучного соку
1 апельсин
1 груша
1 лимон
1 паличка кориці
1 шматочок свіжого імбиру
2 бутони гвоздики
Приготування:
Яблучний сік розігріти на середньому вогні і довести до кипіння.
Нарізати на тонкі скибочки фрукти і додати в киплячий яблучний сік.
Натерти імбир і додати разом з рештою спеціями в сидр.
Варити напій 10 хвилин. Вимкнути вогонь і потримати під кришкою годину.
Розлити по склянках і можна пити.
Безалкогольний виноградний глінтвейн
Інгредієнти:
3 склянки виноградного соку
1/2 склянки води
2 ст. л. цедри апельсина
2 ст. л. лимонної цедри
1/2 яблука
1/2 ч. л. гвоздики
1 паличка кориці
Приготування:
Влити в каструлю виноградний сік, додати воду і інші інгредієнти. Перемішати.
Підігріти напій на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
Дати глінтвейну настоятися 5 хвилин під кришкою і розлити по келихах.
Коментарі