понеділок, 14 червня 2021 14:30

На приготування потрібно 5 хв: Клопотенко розкрив рецепт холодного борщу

Холодний борщ - страва, що освіжає, й особливо популярна влітку. Найсмачнішою виходить із додаванням молодого буряка. А якщо такого немає, можна взяти й торішній.

Автор: klopotenko.com
  Час приготування 5 хвилин.
Час приготування 5 хвилин.

Секретами приготування холодного борщу в youtube поділився кулінар Євген Клопотенко.

"У страву я додав буряковий фреш і літній квас, відварену картоплю, запечений буряк і щавель із мангольдом (невеличкі паростки буряка). Такий холодний борщ із буряка потребуватиме від вас мінімум зусиль, а натомість ви матимете неймовірну страву з насиченим смаком", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

4 буряки

хлібний квас - 1 скл.

щавель - 1 пучок

1 картоплина

гірчиця - 1 ст. л.

мікс салатів - 80 г

сіль, перець - на смак

Приготування:

Очищений буряк нарізати довільними шматками й вичавити сік. З'єднати фреш із квасом і сіллю. Нарізати кубиком два запечених чи відварених буряки. Те ж саме зробити з відвареною в мундирі картоплею. Змішати овочі в окремій мисці. Нарізати великими шматками салат і щавель без стебел і додати до овочів. Приправити спеціями до смаку. У кожну тарілку, у якій подаватимете холодний борщ, покласти ложку солодкої гірчиці. Додати овочі й зелень. Залити сумішшю бурякового фрешу й квасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йой, яка смакота - Клопотенко поділився рецептом дорадо з лаймом

Капусняк - відома українська страва, яка з давніх часів подавалася на свята, зокрема й весілля. Головним інгредієнтом є квашена капуста, завдяки якій суп виходить із кислинкою та особливим ароматом. Для страви використовують будь-яку крупу: пшоно, рис, перловку або гречку.

Зараз ви читаєте новину «На приготування потрібно 5 хв: Клопотенко розкрив рецепт холодного борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі