четвер, 05 серпня 2021 06:30

Ловелас назвав потужний афродизіак

5 серпня у світі відзначають день устриць. Свято започаткували в США. Всього в світі налічують близько 50 видів устриць. З них їстівні лиш ті, що не виробляють перлів.

Автор: Rene Asmussen from Pexels
   Устриці є досить популярним афродизіаком. Джакомо Казанова, всесвітньо відомий ловелас, стверджував, що кожен день їв устриць через їх властивості.
Устриці є досить популярним афродизіаком. Джакомо Казанова, всесвітньо відомий ловелас, стверджував, що кожен день їв устриць через їх властивості.

Розводити устриць фермерським способом почали ще стародавні римляни. В I ст. до н. е. успішний купець та винахідник розробив систему підтримки сталого рівня та температури в воді – для їх культивування.

В європейській історії цей делікатес переживав безліч злетів та падінь. Устриці вважалися їжею французьких бідняків, і окрасою найбільш вишуканих столів. В першу чергу йшлося про "Канкальські устриці", які доставляли до найкращих закладів Парижу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про просекко

Українські устриці теж не дивина. Чорноморські молюски були популярними в Європі ще в XIX ст. Кримські устриці доставляли в Петербург до імператорського столу, а також різні європейські заклади.

В 1894 було розпочав роботу Севастопольський устричний завод. В середньому він виробляв 900 тис. устриць на рік. Щорічний видобуток чорноморських устриць складав вже близько 5 млн. Протягом ХХ століття дана індустрія забулася, але зараз відновлюються. В Україні, Миколаївській області, успішно працює досить потужна устрична ферма.

Цікаві факти:

- Устриці є потужним афродизіаком. Джакомо Казанова, всесвітньо відомий ловелас, стверджував, що кожен день їв устриць через їх властивості.

- Міф про те, що устриці пищать, коли їх поїдають, поширився завдяки одному з оповідань А. П. Чехова.

- Для розмноження устриць не потрібен партнер. Вони самозапліднюються.

- Найбільша у світі устриця має розмір тарілки - 35-37 см.

- Вирощувати перлини можуть устриці 20 різних видів.

- В їжу вживаються тільки ті види, які не виробляють перлів.

Співачка Віра Брежнєва була ведучою одного з випусків тревел-шоу. Зірка побувала в Іспанії та скуштувала незвичний і рідкісний морепродукт. Він росте гронами на каменях в смузі прибою.

Зараз ви читаєте новину «Ловелас назвав потужний афродизіак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі