четвер, 15 липня 2021 02:29

Ласощі з дитинства: як приготувати ягідний кисіль за рецептом Глінської

Ласощі з дитинства: як приготувати ягідний кисіль за рецептом Глінської
Фото: lizaglinskaya/instagram

Кисіль - ягідний напій, який не потребує особливого опису, адже більшості із нас його смак знайомий з дитинства. Та попри його популярність, виходить смачним не в усіх. Кондитерка Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати так, аби напій вийшов без грудочок та мав правильну консистенцію.

Інгредієнти:

вода - 1 л,

вишня - 100 г,

малина - 100 г,

полуниця - 100 г,

чорна смородина - 100 г,

кукурудзяний крохмаль - 50 г

цукор - 50 г

Приготування:

Подрібнити всі ягоди в блендері до однорідності. Всипати цукор та влити воду. Довести до кипіння і готувати протягом 2-3 хвилин, й процідити. Змішати крохмаль з водою, щоб не було грудочок. Поєднати крохмаль із ягідною масою та довести до кипіння, постійно помішуючи. Готовий кисіль розлити по склянках та подати охолодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для дітей і дорослих: як зробити мохіто за 5 хв.

У спеку смузі охолоджують та втамовують голод. Це густі напої зі свіжих овочів та фруктів, які корисніші за фреші. Головна умова — наявність блендера для подрібнення продуктів. Як основа смузі можуть виступати кефір, йогурт, молоко та соки. Доповненням стануть морозиво, шоколад, насіння, горіхи, сиропи, мед.

Зараз ви читаєте новину «Ласощі з дитинства: як приготувати ягідний кисіль за рецептом Глінської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі