пʼятниця, 18 вересня 2020 02:28

Лайфхаки кухні: 7 легких способів полегшити приготування

Лайфхаки кухні: 7 легких способів полегшити приготування
М'ясо буде соковитим, якщо починати смажити з жирної сторони. Фото: playboyrussia.com

Страви вдаватимуться за перший раз, якщо знати певні секрети - лайфхаки. Вони попереджають проблеми на кухні та вирушають господинь- новачків.

1. При запіканні шоколадного торт не посипати деко борошном. Коржі будуть виглядати жахливо. Замість борошна краще використовуйте какао.

2. Сухі прянощі стануть ароматнішими, якщо нагріти на плиті сковороду і підрум'янити їх. Це збудить масла в спеціях і буде більше смаку.

3. Починати обсмажування м'яса з того боку, де знаходиться жир. За рахунок його випаровування м'ясо стане ароматні.

4. При варінні рису додати менше води, ніж вказано в рецепті: на чашку рису використовуйте 1 і 3/4 чашки води. Це дозволить отримати розсипчастий рис, який не буде злипатися. Після вимикання вогню, залишити каструлю на плиті на 10 хвилин. А ще, краще готувати рис не на воді, а на м'ясному або овочевому бульйоні для насиченого смаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили 10 найчастіших помилок на кухні

5. Щоб на руках не було запаху після приготування, енергійно проведіть кілька разів долонями по каструлі з нержавіючої сталі або раковині. Це видалить нав'язливий аромат.

6. Картопля стане хрусткою, якщо після очищення її замочити в солоній крижаній воді на 7 хвилин. Потім помастити олією і запікати до смаку.

7. Щоб дізнатися, коли можна смажити на олії, треба у неї умочити кінець дерев'яної ложки. Якщо навколо з'явилися пухирці, то можна починати.

Поведінка за столовим видає справжнє обличчя людини, ніж її мова чи одяг. Щоб не осоромитися, варто уникати найчастіших помилок столового етикету. Справа не тільки в ковирянні в зубах за столом чи ліктях на столі. Є помилки, які всі повторюють через незнання.

При цьому не важливо хто навколо - гості, родичі чи ділові партнери. Культура має бути завжди.

Зараз ви читаєте новину «Лайфхаки кухні: 7 легких способів полегшити приготування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі