Смак осіннього крем-супу з гарбуза збагачується завдяки додаванню обсмажених з часником креветок.
Інгредієнти:
- гарбуз 700 г
- вода 400 мл
- 3 шт. морква
- лук 2 шт.
- імбир 0.5 ч. л.
- вершки 100 мл
- часник 2-3 зубчики
- рослинна олія
- мелений червоний перець
- сіль
- королівські креветки 12-15 шт.
Приготування:
Гарбуз очистити і нарізати невеликими шматочками. Скласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Потім додати дрібно порізані цибулю і моркву. Варити на слабкому вогні 15 хвилин. Потім збити блендером до отримання однорідної маси.
Довести суміш до кипіння, додати спеції і сіль за смаком. Варити на слабкому вогні ще 10 хвилин.
Коли суп буде майже готовий, розігріти на сковороді невелику кількість рослинної олії. Часник розчавити ножем, не очищуючи, покласти в розігріту рослинну олію. Потім туди ж скласти очищені королівські креветки. Смажити на сильному вогні по одній хвилині з кожної сторони.
Готовий суп перелити в тарілки, додати в кожну порцію кілька обсмажених креветок.
Коментарі