субота, 27 лютого 2021 02:28

Клопотенко розповів, що потрібно, аби стати професійним кухарем

Вважається, щоб стати професіоналом треба приділити справі 10 тис. годин. Насправді, щоб мати необхідну вправність на кухні необхідно 5 років практики, або дар. Якщо він є, готувати можна хоч з першого дня.

Автор: Тарас Подолян
  "Зараз я опановую нові професійні слова, щоб бути із молодими кулінарами на одній хвилі", - сказав Євген Клопотенко.
"Зараз я опановую нові професійні слова, щоб бути із молодими кулінарами на одній хвилі", - сказав Євген Клопотенко.

Про це Gazeta.ua розповів Євген Клопотенко, шеф-кухар.

"Успішний кухар повинен мати витримку, вміти шукати інформацію, бути сміливим і зухвалим у поєднанні смаків", - сказав Клопотенко.

Шеф-кухар стверджує, щоб стати професіоналом за кордоном, треба вкласти в себе 50 тис. євро. В Україні – нічого. Просто працювати. Мати інтернет та знати англійську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо винесу гостям личинок молі – вони це їстимуть

"Особисто я нічого ще не опанував. Просто роблю це щодня. У мене немає якоїсь фінальної точки. Я з їжею щосекунди. Нещодавно, наприклад, о пів на другу ночі сидів та створював методичний збірник для того, щоб майбутніх кухарів навчали гастрономії в одному із київських професійних технікумів, потім це стане загальноукраїнською програмою. До того створював нове меню для званої вечері, потім давав інтерв'ю про їжу, говорив про те, як зробити українські продукти популярними у світі, до того готував сніданок і так далі. По факту, я цілий день з їжею та щось опановую", - додав Клопотенко.

Шеф-кухар впевнений, чим більше розумієш, що чомусь навчився, тим менше знаєш. Тому опановувати нові знання слід щодня, аби не відставати від часу. Наразі вивчає нові професійні слова, щоб бути із молодими кулінарами на одній хвилі.

Євген Клопотенко має намір змінити всю Україну. Він уже розробив і запровадив меню в дитячих садках. А зараз упритул зайнявся реформуванням кулінарної освіти.

Зараз ви читаєте новину «Клопотенко розповів, що потрібно, аби стати професійним кухарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі