В останні роки все більшої популярності набирає продукт під назвою кероб. З нього роблять напої і використовують як альтернативу шоколаду. Дієтолог Світлана Фус розповіла, що це таке і з чим його їдять.
"Кероб - це подрібнений порошок, який отримують із попередньо висушених плодів ріжкового дерева. В керобі є вітаміни: холін, групи В, вітамін РР, С, Е. Мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор і натрій. А також харчові волокна, вода, зола і в невеликій кількості насичені жирні кіслоти. ⠀
Порошок кероб за смаком нагадує порошок какао, однак солодший за нього і не містить таких інгредієнтів, як теобромін і кофеін. ⠀
Найчастіше кероб застосовується в випічці, а також як повноцінна заміна какао і кофеїну. Особливо це актуально для людей, які не можуть або не бажають вживати кофеїн. Вміст жирів в керобі в 10-11 разів нижче, ніж в какао-порошку, а кальцію - в 3 рази більше. При цьому продукт має власну солодкість. ⠀
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розповіли, скільки кофеїну можна пити
Плоди кероба багаті антиоксидантами, клітковиною і також мають антисептичну дію, часто його використовують при розладах шлунково-кишкового тракту", - розповіла дієтолог. ⠀
Не рекомендується давати дітям до 3-х років продукти, які містять кероб. Він може завдати шкоди організму, якщо вживати його занадто багато. Краще вводити цей продукт в раціон поступово, малими дозами і обов'язково стежити за реакцією організму.
Коментарі