понеділок, 14 квітня 2014 14:34

Картопляники готують півгодини
5

Львів'янка Мирослава Салабай дотримується Великого посту — 50 днів перед Великоднем не їсть м'ясних страв. У середу та п'ятницю тільки п'є воду.

"У суботу та неділю можу трішки відійти від строгого посту — їсти яйця, трішки сметани. Готую картопляники з цибулевою начинкою, - розповідає. - Тісто готую із пюре. Беру кілограм картоплі".

Інгредієнти:

1 кг картоплі

50-100 г масла або олії

2-3 сирих курячих яйця

3-4 варених яйця

4-6 столових ложок борошна

зелена цибуля

сіль, перець

Картоплю жінка чистить, миє та варить у підсоленій воді. Коли вона готова, зливає воду, гарячою товче. Ставить, аби охолола. З гарячої картоплі не можна робити тіста — у ньому скрутяться яйця та борошно. До холодної картоплі додає 50-100 г масла або олії. Вибиває 2-3 курячих яйця, солить, перчить. Висипає 4-6 столових ложок пересіяного борошна та замішує тісто. Воно має бути не рідке і добре відриватися від рук.

Для начинки варить 3-4 курячих яйця. Остуджує, ріже кубиками. Туди нарізає зелену цибулю та кріп, солить. Усе добре перемішує. Інколи замість такої начинки робить грибну — зі смажених печериць. Або ж кладе квашену капусту — відварену та пересмажену на олії.

У тарілку насипає борошна. Ложкою на нього кладе порцію тіста, обмокує з обох сторін. Тісто кладе на долоню, на нього — начинку. З'єднує краї тіста і формує пиріжок. Зверху його стискає, надає плоску форму. Кладе картопляники швом донизу на розігріту сковорідку з олією. З обох сторін обсмажує на середньому вогні до червоної шкірки.

"Готові картопляники викладаю на тарілку, даю їм трохи охолонути, - каже господиня. - Їх подаю зі сметаною, або ж замість хліба до борщу".

Зараз ви читаєте новину «Картопляники готують півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі