вівторок, 25 грудня 2012 13:54

Картопляні зрази з грибами поливають сметаною
10

Фото: Фото: Катерина Борісова

"Картопляні зрази з грибами готую десь раз у півроку, чоловік називає їх "смачнючими", - розповідає Тетяна Малинко зі Львова.

Чистить кілограм картоплі, заливає водою та ставить варити. За цей час очищує півкіло свіжих печериць. Велику цибулину ріже півкільцями, тушить у сковорідці. Гриби нарізає, висипає до цибулі. Смажить, доки не вийде уся рідина. Тоді досипає насіченого часнику. Наприкінці солить та перчить.

"Зрази потребують багато часу, але смак вартий того, щоб їх готувати. Люблю їх робити рідко, щоб чоловік не звикав і щоб не набридало", - каже жінка.

Зливає зі звареної картоплі воду, додає трохи масла та робить пюре. Ставить вистигати на півгодини.

"Шампіньйони ділю на 2 частини. Одну на чопері перемелюю, щоб вийшли мілкі квадратики – їх кладу всередину. Іншу частину залишаю – потім посипаю ними зверху вже готові зрази", - зазначає господиня.

До пюре додає 2 столові ложки борошна, одне яйце та добре вимішує.

"Руками роблю невеличку паляничку, посередині кладу повну чайну ложку перемелених грибів, загортаю, і виходить пиріжок. Руки в муку мочаю, хоча кажуть в олію чи у воду добре. Мені краще борошном. Картопля має бути легкою, не набитою. Дехто дає більше борошна, щоб легше формувати зрази. Та ліпше робити важко, але щоб вийшло смачніше", - ділиться досвідом Тетяна.

Сформовані зрази викладає на розігріту сковорідку з олією. Смажить до золотистого кольору.

"На тарілку кладу собі дві зрази, чоловіку – три. Такі наші порції. Вони досить ситні, трьома зразами можна наїстися досхочу", - зауважує жінка.

На тарілці готові зрази посипає тими грибами, що не перемелювала. Поливає сметаною.

"Люблю Танині зрази, политі сметаною, - приєднується до столу чоловік. - Шкода, що дружина так рідко їх готує".

"Готувати не дуже люблю. Але коли бачу перед собою задоволеного чоловіка, то більше хочеться робити щось смачне для нього. Так помаленьку і з'являються кулінарні здібності. Якщо готуєте з любов'ю – обов'язково отримаєте бажаний результат", - з усмішкою завершує розмову господиня.

 

Зараз ви читаєте новину «Картопляні зрази з грибами поливають сметаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі