понеділок, 25 лютого 2019 21:55

Хрусткі деруни з начинками: 5 оригінальних рецептів

Деруни - не тільки щоденна закуска, а й святкова страва. Для цього у них додають начинки або готують соуси.

Автор: liza.ua
 

Які саме розповідає Ігор Мостіпан, кухар ресторану "Колиба", з міста Яремче Івано-Франківської області.

Для урізноманітнення смаку, деруни ще й запікають або підливають темного пива. Воно при смаженні додають карамельного присмаку.

З пивом

Почистити та натерти на дрібній тертці 5-6 картоплин і 1 цибулю. Дрібно нарізати 100 г вареної ковбаси. Посолити, поперчити, вбити 1 яйце і перемішати. Налити 50 мл темного пива і перемішати. Всипати 50 г борошна, ½ ч. л. сушеного майорану і ще раз перемішати. У розігріту олію викласти тісто столовою ложкою викладати тісто і обсмажити на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки.

З плавленим сирком

Кілограм очищеної картоплі натерти на дрібній тертці. Посолити за смаком, додати жменю відвареного рису, пучок зеленої цибулі, 3 яйця та 3 ст. л. борошна. Перемішати і ложкою покласти на розпечену сковороду. Зверху по центру - скибочку плавленого сиру і знову ложку картоплі.

З куркою

Куряче філе порізати дрібними кубиками. Натерти 500 г картоплі на середній тертці і змішати з м'ясом. Додати 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. порізаного кропу і 1 яйце. Насипати за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішати і підсмажити на сковороді на середньому вогні до золотистої скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійський м'ясний делікатес: печене рагу зі свинини

Печені з твердим сиром

Почистити 6 картоплин на дрібній тертці. Змішати з 2 порізаними зубчики часнику, 1яйце, чорний мелений перець та сіль. Перемішати і ложкою викласти тісто на сковороду. Обсмажувати з двох сторін до утворення красивою золотистої скоринки. Почистити і нарізати півкільцями 2 цибулини. Обсмажити до готовності на олії. Натерти на крупній тертці 150 г твердого сиру. Готові деруни викласти на деко, а потім на кожний - цибулю і сир. Запікати в духовці 10 хвилин поки сир не розплавиться.

Автор: ukr.segodnya.ua
 

В горщиках з грибами

Порізати 300 г курятини дрібними шматками і смажити на олії. Додати порізані соломкою 300 грам печериць та дві цибулини. Обсмажити все до золотистого кольору, посолити та поперчити. Натерти на дрібній тертці 1 кг картоплі. Додати 1 яйце, 2 ст л борошна, 1/2 ч. л. солі та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Перемішати і смажити деруни. Покласти їх у горщики шарами і м'ясно-грибну засмажку. На кожен шар налити 2 ст. л. сметани і закрити горщики кришками. Запікати в духовці 20 хв.

Поціновувачі глінтвейну мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні. Вони не тільки зігрівають, а й створюють затишну атмосферу відпочинку.

У цій підбірці зібрані рецепти глінтвейну, які смакують по-новому. Мало хто пив цей напій з чаю каркаде, кави чи пива.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткі деруни з начинками: 5 оригінальних рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі