Грузинська традиційні страва чашушулі може наситити і здивувати. Вона одночасно пікантна і соковита від ніжного м'яса.
Назва у перекладі з грузинського означає "гострий". Ця страва готується у власному соку, що забезпечує неповторний смак.
Інгредієнти:
Аджика 1 ст. л.
Болгарський перець 1 шт.
Яловичина 500 г
Червона цибуля за смаком
Червоний мелений перець 1 дрібка
Лимонний сік 2 ст. л.
Цибуля 4 шт.
Петрушка 1 пучок
Помідор 350 г
Сіль за смаком
Томатний сік 3 ст. л.
Кріп (зелень) 1 пучок
Хмелі-сунелі 0,5 ч. л.
Часник 3 зубці
Приготування:
Яловичину нарізати невеликими шматками та викласти у глибоку миску.
Білу цибулю нарізати півкільцями. Налити олії, лимонного соку та додати аджику. Перемішати та залишити м'ясо маринуватися 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкі рецепти: 3 вишукані страви готувати 30 хвилин
Викласти м'ясо з маринадом в сковороду або казанок та тушкувати під кришкою 20 хв.
Як тільки вся волога випарується, додати нарізаний кубиком болгарський перець, хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, чорний і червоний перець. Тушкувати 5 хв.
Зняти шкірку з помідорів та натерти їх на тертці або подрібнити у блендері. Додати до м'яса помідори та томатний сік. Помідорова маса повинна повністю накрити яловичину. Тушкувати страву під кришкою до готовності годину. Якщо рідина википіла – долити окропу.
В кінці приготування, коли м'ясо буде ділитися на волокна - посолити.
Нарізати зелень, часник та посипати чашушулі. Зняти страву з вогню, настояти страву 15 хв.
Серед страв, які здавна готували українці, є м'ясо зі спеціями, запечене у квасі. Називають таку страву верещакою.
Український кулінарний експерт, відомий кухар Євген Клопотенко, розповів про старовинну українську страву - верещаку.
Коментарі