понеділок, 09 жовтня 2017 15:02

Гастрономічні тренди: свіжий погляд на грузинську кухню
6

Шашлик, хінкалі, хачапурі, баклажани з горіхами, чурчхела, сулугуні - ці смачні "візитівки" Грузії готують та люблять у різних куточках світу. Проте кулінарні тренди не стоять на місці, змінюються рецепти та способи приготування навіть традиційних страв. На Великому грузинському святі з "Боржомі" Gazeta.ua дізналася, яким тенденціям сьогодні слідує сучасна грузинська кухня.

Оригінальні соуси

  Соуси та заправки готують з нових та оригінальних продуктів
Соуси та заправки готують з нових та оригінальних продуктів

Грузинські страви завжди подають із соусами та заправками, які останнім часом почали готувати з нових та оригінальних продуктів. Наприклад, гостра грузинська аджика, що подається як соус до м'яса, птиці, риби, овочів і рису та інших основних страв, віднедавна готується із додаванням м'яти. М'ятна аджика, гранатовий соус, фініковий сироп, бурякова сальса роблять смак грузинських страв набагато яскравішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-50 найсмачніших страв з усього світу

Знадобиться все

  Використовувати у готуванні всі продукти без залишку - цей популярний гастрономічний тренд
Використовувати у готуванні всі продукти без залишку - цей популярний гастрономічний тренд

Використовувати у готуванні всі продукти без залишку - цей популярний гастрономічний тренд спонукав кухарів вигадати нові різновиди страв. Грузини не розгубилися і почали робити традиційну закуску пхалі не просто з величезною кількістю трав та коренеплодів, а й із їхнього бадилля.

Незвичайні соління

  Грузинські кухарі не обмежуються традиційними соліннями, вони консервують стручки квасолі, баклажани та зелений перець
Грузинські кухарі не обмежуються традиційними соліннями, вони консервують стручки квасолі, баклажани та зелений перець

В Грузії дуже люблять різноманітні соління. Місцеві кухарі не обмежуються традиційними огірками та помідорами, вони засолюють стручки квасолі, баклажани та зелений перець. Мешканці цієї гірської країни вважають, що такі соління якнайкраще смакують до чачі.

Експериментальна подача

   Грузинську воду "Боржомі" віднедавна почали випускати у новій ультрасучасній алюмінієвій банці
Грузинську воду "Боржомі" віднедавна почали випускати у новій ультрасучасній алюмінієвій банці

Гастрономічні тренди в Грузії стосуються не лише самих рецептів та способів приготування, а й подачі страв. Наприклад, лобіо часто подають із так званим "smoking gun", завдяки чому страва зберігає надзвичайний аромат. Також у молекулярній кухні готують ікру з тархуна або граната. Такі вдалі експерименти стосуються не лише їжі. Навіть грузинську воду "Боржомі" віднедавна почали випускати у новій ультрасучасній алюмінієвій банці. Таке поєднання яскравого смаку унікальної вулканічної води зі стильним дизайном і практичною формою подарує кожному ще більше вражень!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хачапурі єдиним: сучасна грузинська кухня

Екологічність

  Органічні виробництва і невеликі фермерські господарства стають все популярнішими
Органічні виробництва і невеликі фермерські господарства стають все популярнішими

Грузини дуже уважно ставляться до умов вирощування продуктів. Органічні виробництва і невеликі фермерські господарства стають все популярнішими. Недосконалі та дещо пом'яті продукти автоматично сприймаються як натуральніші та "ніби з городу". Те саме стосується і вина. Новий вид біовина з органічних сортів винограду сподобався багатьом не лише у Грузії, а й у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Гастрономічні тренди: свіжий погляд на грузинську кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі