середа, 03 жовтня 2012 12:27

Гарбузові чіпси схожі на курагу

Гарбузові чіпси схожі на курагу
Фото: 1tv.ru

22-річна Олена Іщук з Вінниці  щоосені сидить  на гарбузовій дієті. За місяць скидає до 7 кілограмів.

"В усе додаю гарбуз, - пояснює Олена. - Гарбуз додаю  в супи, каші, рагу. Торік знайшла цікавий рецептик чіпсів з гарбуза. Стиглий гарбуз ріжу тоненькими скибочками, складаю на тарілку і ставлю в мікрохвильовку на 7 хвилин, для аромату притрушую цедрою апельсину чи лимону. Сухі чіпси дуже смачні, іноді я не досушую їх до кінця, тоді вони виходять трохи ніби вялені, такі  схожі на курагу. Їх додаю в тісто замість родзинок."

54-річна Олена Дахненко з гарбуза робить кашу із затіркою.

"Для приготування каші треба брати стиглий гарбуз, нарізати його невеличкими шматками, відварити до напівготовності. Тим часом готуємо тісто: 0,5 склянки борошна, 1 яйце, трішки солі, води – скільки візьме. Тісто має бути таке, як на вареники. Коли гарбуз проварився – зливаємо воду та заливаємо молоком, туди ж щіпаємо тісто, це і є затірка.

Замість затірки у кашу можна додавати макарони або ж крупи, кому які подобаються.

Для пирогів з гарбузом робить несолодку начинку.

"Потрібно натерти гарбуз на крупну тертку, заправити жареною на олії цибулею, посолити та щедро поперчити. Тісто міситься на сухих дріжджах: 30 грамів заливаю 1 склянкою молока. Додаю  3 склянки борошна, 2 яйця, 3-4 столові ложки олії, 1 столову ложку цукру, сіль на кінчику ножа. Коли  тісто зійде – виробити у формі кружалець,  покласти начинку, сформувати пироги.  Випікати 35-40 хвилин, в залежності від величини пиріжків та товщини тіста."

Зараз ви читаєте новину «Гарбузові чіпси схожі на курагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі