На День святого Валентина так хочеться порадувати кохану людину романтичною вечерею. Але зробити це так, щоб не набрати зайвих калорій. Для цього не обов'язково морити себе дієтами. Потрібно їсти правильну їжу і не знущатися над своїм організмом. М'ясні страви у правильному поєднанні позбавлять від голоду без відчуття важкості. За таку вечерю чоловік буде вдячний, адже його серце можна підкорити смачною їжею.
Тушкована яловичина з курагою
Інгредієнти:
500 г моркви
1 кг пісної яловичини
3 зубчики часнику
2 цибулини
100 г кураги
500 мл яловичого бульйону або води
2 ч. л. солі
2 ст. л. тертого імбиру
Приготування:
Почистити моркву та цибулю. Моркву порізати крупними кубиками, а цибулю - дрібними.
Помити та подрібнити яловичину.
Курагу та часник дрібно порізати.
Змішайте всі інгредієнти і довести страву до кипіння.
Готувати на повільному вогні близько 50 хвилин.
Куряче філе з грибами під йогуртовим соусом
Інгредієнти:
300 г свіжих грибів
300-400 г курячої грудки
0,5 шт. лимона
1 зубок часнику
100 мл натурального йогурту
сіль, чорний перець
Приготування:
На великому вогні на сковороді обсмажити гриби і дрібно порізаний часник. Зняти їх на тарілку.
Курячу грудку потрібно нарізати шматочками по 2-3 см.
Їх слід посолити і поперчити. Гриби порізати кубиками.
На великому вогні розігріти сковородуу і налити оливкову олію.
На неї покласти курку і обсмажити 10 хвилин на великому вогні. Шматочки потрібно періодично перевертати.
Видавити з лимону сік і ним скропити курку. Гриби рівномірним шаром покласти на п м'ясо.
Зробити маленький вогонь і додати йогурт. Соус має стати густим, але не закипіти.
Залишити грудинку з грибами ще на 10 хвилин, періодично помішуючи.
Коментарі