четвер, 14 січня 2021 02:28

Євген Клопотенко поділився рецептом вівсяного хліба із кмином

Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом корисного хліба із додаванням вівсяних пластівців, кмину та насіння соняшника.

"За рахунок пластівців структура виходить дуже пишною, а насіння соняшника, кунжуту та кмин надають хлібу неймовірного аромату. Це просто божественно смачно", - каже шеф-кухар.

Автор: klopotenko.com
  Час приготування 30 хвилин.
Час приготування 30 хвилин.

Інгредієнти:

вівсяні пластівці - 200 г

борошно пшеничне - 200 г

розпушувач - 1 ч. л.

вода - 250 мл

яйця - 3 шт.

цукор - 1,5-2 ст. л.

кунжут - 1 ст. л.

насіння соняшнику - 1 ст. л.

кмин - 1 ст. л.

соняшникова олія - 4 ст. л.

сіль - ½ ч. л.

Приготування:

У мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти: пластівці, борошно, розпушувач і сіль. Змішати до повного розподілу інгредієнтів. Додати до сухої суміші яйця, цукор, соняшникову олію і теплу воду. Всипати мікс насіння соняшника і кунжуту, половину зерен кмину. Залишити отриману масу на 20 хвилин для набухання пластівців. Перекласти тісто в форму для випікання, попередньо простеливши її пергаментом і змастивши олією. Рівномірно розподілити тісто і посипати зернами кмину. Випікати хліб в духовці з температурою 180 градусів протягом 50-60 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закусочний "Наполеон" з фореллю і вершковим сиром дивує гостей

Лазанья - традиційна страва італійської кухні, яка полюбилася й українцям. Листи, які використовують для страви можна придбати у будь-якому мас-маркеті, що значно спрощує процес приготування. Начинка може бути різною: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, різноманітних овочів, сиру, риби та іншого.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко поділився рецептом вівсяного хліба із кмином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі