четвер, 12 січня 2017 12:05

Євген Клопотенко качку запікає з абрикосовим соусом

Качка - ефектна страва на святковому столі. Її можна пекти з яблуками, з грушами чи з мускатним горіхом. Яблука - це стандартне доповнення до качки, безпрограшна комбінація. Хрустка скоринка та яскравий аромат відразу привертають до себе увагу. Щоб качка вийшла саме такою, треба знати певні секрети. Ними ділиться шеф-кухар, переможець МайстерШеф Євген Клопотенко.

"Я перепробував багато рецептів печеної качки, але зупинився на тоому, який створив сам. Пряну скоринка і ніжне м'ясо я доповнюю неймовірним абрикосовим соусом. Спробуйте приготувати таку качку на Старий Новий рік - ніхто не залишиться байдужим", - каже Євген.

Автор: klopotenko.com
 

Інгредієнти:

качка - 1 шт.

картопля - 5 шт.

лимон - 1 шт.

сушений імбир, пажитник, фенхель, аніс, кориця - по 1 ч.л. кожної спеції

сіль - 1 ч.л.

чорний перець - 1 ч.л.

Для абрикосового соусу:

абрикоси заморожені - 200 г

соєвий соус - 1 ст.л.

зубчик часнику

перець чилі - ¼ стручка

цукор - 1 ч.л.

яблучний оцет - 1 ч.л.

цибуля - ¼ цибулини

червоний перець - щіпка

аніс - щіпка

чорний перець - щіпка

мед - ½ ст.л.

Приготування:

Робимо хрестові надрізи на грудях тушки качки.

Беремо 5 спецій, сіль, перець і змішуємо їх. Спеції дуже важливі для смаку м'яса.

Візьміть, крім солі і перцю, ще хоча б 3 спеції із зазначених в рецепті. Натираємо спеціями качку, особливо в надрізах.

Лимон розрізаємо на 2 частини і складаємо в качку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний м'ясний рулет готують з незвичайною начинкою

Картоплю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру). На деко викладаємо качку грудкою вгору і кладемо з боків картоплю.

Розігріти духовку до 200 ° С і поставити качку з картоплею. Під час готування поливати качиним жиром картоплю.

Через 1 годину 40 хвилин робимо надрізи біля стегна, щоб в тому місці добре пропеклося. Потім збільшити температуру до 240С і готувати качку ще 30 хвилин.

Повинна вийти впевнено темна скоринка. Щоб перевірити готовність качки - зробіть надріз, з якого повинен витікати прозорий сік (без крові).

Процес приготування соусу:

Розморожуємо абрикоси, змішуємо з усіма спеціями в сотейнику і ставимо на маленький вогонь.

Даємо закипіти і варимо до розм'якшення 10 хвилин на маленькому вогні, трохи охолоджуємо і перетираємо через сито.

Смак соусу повинен бути гострим, кисло-солодким.

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко качку запікає з абрикосовим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі