вівторок, 15 червня 2021 02:28

Дали три поради, як розтопити зацукрований мед

Будь-який мед з часом кристалізується. Це створює певні труднощі тим, хто замінює ним цукор та додає до складу випічки. Попри це свої корисні властивості не втрачає. Тож з питанням, як його розтопити зіштовхується більшість із нас. Найбезпечніший та простіший спосіб – зробити це природним шляхом. Варто обгорнути мед темною тканиною та покласти в тепле, сонячне місце, наприклад, на балкон. При цьому банку слід раз в кілька годин повертати. Протягом дня мед повинен відтанути.

Автор: Polina Kovaleva: Pexels
  Після того як мед розтопився, його слід зберігати в прохолодному місці.
Після того як мед розтопився, його слід зберігати в прохолодному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики виявили неймовірні властивості гарбузового соку

Якщо часу обмаль, можна розтопити на водяній бані. Для цього слід взяти дві каструлі – велику і меншу. У першу налити воду та поставте на вогонь. Меншу розташувати так, щоб її дно і стінки занурилися у воду, але при цьому не торкалися дна великої каструлі. Для цього зачіплюють каструлю ручками за стінки та викладають у неї банку з медом, періодично помішуючи її вміст. Важливо контролювати температуру. Вона не повинна перевищувати 40 градусів, бо починаючи з 50 градусів мед втрачає свої корисні властивості й аромат.

Отримати бажану консистенцію меду найпростіше, якщо покласти його в мікрохвильову піч. Для цього слід виставити прилад на 300-400 Вт. Через кожні 20 секунд помішувати мед, поки не стане рідким. Після того як мед розтопився, його слід зберігати в прохолодному місці.

Мед є не просто смачним та солодким продуктом, а ще й корисним для краси та здоров'я. Якщо цілий місяць їсти ложку меду на голодний шлунок, то можна в кілька разів понизити рівень холестерину і підвищити рівень антиоксидантів.

Зараз ви читаєте новину «Дали три поради, як розтопити зацукрований мед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі