неділя, 14 жовтня 2012 17:15

Баклажани у консервованому салаті нагадують гриби

Баклажани у консервованому салаті нагадують гриби
ФОТО: perla.pp.ua

Пенсіонерка Катерина Олійник з міста Миронівка Київської області восени заготовлює на зиму салат із баклажанів і квасолі.

"Салат готується дуже просто і швидко. Взимку розігріваю його на сковороді і маю чудовий гарнір. Він подобається чоловікові і дітям. А коли приходять гості, завжди просять дати рецепт", - розповіла Катерина кореспонденту Gazeta.ua.

Для приготування 8 півлітрових баночок салату жінка бере по два кілограми баклажанів і червоного перцю, по півкілограма моркви і квасолі, і три літри томатного соку.

"Квасолю відварюю до готовності в підсоленій воді. Баклажани ріжу кубиками, солю і лишаю на тридцять хвилин.

Тим часом ріжу соломкою перець, на крупній тертці тру моркву. В каструлю з киплячим томатним соком кидаю баклажани, перець і моркву.

Варю 30-40 хвилин до готовності. За десять хвилин до готовності кидаю стручок гіркого перцю.

Наприкінці висипаю в каструлю квасолю.

Додаю дві столові ложки солі і півсклянки оцту. Його можна додавати і менше. Все залежить від вашого смаку.

Кип'ячу все 10 хвилин. Наприкінці кидає головку подрібненого часнику. Від нього смак стоїть на всю хату", - розповіла Катерина Олійник.

Коли салат готовий, розкладає його у стерильні банки і закручує.

"Баклажани в цьому салаті нагадують гриби. Сама можу за раз з'їсти цілу банку", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Баклажани у консервованому салаті нагадують гриби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі