Пенсіонерка Катерина Олійник з міста Миронівка Київської області восени заготовлює на зиму салат із баклажанів і квасолі.
"Салат готується дуже просто і швидко. Взимку розігріваю його на сковороді і маю чудовий гарнір. Він подобається чоловікові і дітям. А коли приходять гості, завжди просять дати рецепт", - розповіла Катерина кореспонденту Gazeta.ua.
Для приготування 8 півлітрових баночок салату жінка бере по два кілограми баклажанів і червоного перцю, по півкілограма моркви і квасолі, і три літри томатного соку.
"Квасолю відварюю до готовності в підсоленій воді. Баклажани ріжу кубиками, солю і лишаю на тридцять хвилин.
Тим часом ріжу соломкою перець, на крупній тертці тру моркву. В каструлю з киплячим томатним соком кидаю баклажани, перець і моркву.
Варю 30-40 хвилин до готовності. За десять хвилин до готовності кидаю стручок гіркого перцю.
Наприкінці висипаю в каструлю квасолю.
Додаю дві столові ложки солі і півсклянки оцту. Його можна додавати і менше. Все залежить від вашого смаку.
Кип'ячу все 10 хвилин. Наприкінці кидає головку подрібненого часнику. Від нього смак стоїть на всю хату", - розповіла Катерина Олійник.
Коли салат готовий, розкладає його у стерильні банки і закручує.
"Баклажани в цьому салаті нагадують гриби. Сама можу за раз з'їсти цілу банку", - додала вона.
Коментарі