У столиці на ВДНГ почалося святкування Масниці. Відвідувачі прийшли на народні гуляння та смакування млинцями. Вони символізують сонце, тому обовязково мають бути круглими. а от кольори різняться. В одних жовті чи шоколадні. Дехто ж смажить їх різнокольоровими.
Млинці готують на крепниці. Вона виглядає, як велика сковорідка з плоским дном і без ручки. Або просто кругла чавунна поверхня.
Господині змагалися одна з перед одної за краще приготовані млинці та приготовлені начинки.
Трендом цього року стали шпинатні млинці.
Інгредієнти:
100 г замороженого шпинату
1 цибулина
50 мл білого сухого вина
50 мл вершків
1 склянка молока
2 яйця
150 г борошна
150 г розтопленого вершкового масла.
100 г курячого філе
100 г печериць
50 мл вершків
100 г твердого сиру
Приготування:
Підсмажити цибулю та порізаний шпинат на вершковому маслі.
Налити вино та вершк і тушкувати 20 хв. Зняти з плити і додати молоко з яйцями.
Поступово насипати просіяне борошно та додати 150 г розтопленого вершкового масла.
Налити тісто черпаком, щоб вийшов тонкий млинець. Перевернути лопаткою на іншу сторону. Посередині покласти 3 ст. л. м'ясної начинки і посипати сиром.
Загорнути млинці, як конверт. Перевернути лопаткою на іншу сторону.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві млинці на Масляну: простий рецепт оригінальної страви
Для начинки порізати гриби та курятину. Підсмажити та тушкувати з вершками.
З 24 лютого починається Сирна неділя, Колодія або Масляна. Головною стравою у ці дні в Україні завжди були вареники з сиром.
"Традиція" святкувати Масляну в Україні з "блинами" започаткувалась 50 років тому за часів генсеків Хрущова та Брежнєва. Саме вони розпочали нову хвилю зросійщення українських міст", - написав Володимир Олдер.
Коментарі