неділя, 01 березня 2020 13:10

Яскрава Масниця: дали рецепт кольорових млинців
8

У столиці на ВДНГ почалося святкування Масниці. Відвідувачі прийшли на народні гуляння та смакування млинцями. Вони символізують сонце, тому обовязково мають бути круглими. а от кольори різняться. В одних жовті чи шоколадні. Дехто ж смажить їх різнокольоровими.

Млинці готують на крепниці. Вона виглядає, як велика сковорідка з плоским дном і без ручки. Або просто кругла чавунна поверхня.

Господині змагалися одна з перед одної за краще приготовані млинці та приготовлені начинки.

Трендом цього року стали шпинатні млинці.

Інгредієнти:

100 г замороженого шпинату

1 цибулина

50 мл білого сухого вина

50 мл вершків

1 склянка молока

2 яйця

150 г борошна

150 г розтопленого вершкового масла.

100 г курячого філе

100 г печериць

50 мл вершків

100 г твердого сиру

Приготування:

Підсмажити цибулю та порізаний шпинат на вершковому маслі.

Налити вино та вершк і тушкувати 20 хв. Зняти з плити і додати молоко з яйцями.

Поступово насипати просіяне борошно та додати 150 г розтопленого вершкового масла.

Налити тісто черпаком, щоб вийшов тонкий млинець. Перевернути лопаткою на іншу сторону. Посередині покласти 3 ст. л. м'ясної начинки і посипати сиром.

Загорнути млинці, як конверт. Перевернути лопаткою на іншу сторону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві млинці на Масляну: простий рецепт оригінальної страви

Для начинки порізати гриби та курятину. Підсмажити та тушкувати з вершками.

З 24 лютого починається Сирна неділя, Колодія або Масляна. Головною стравою у ці дні в Україні завжди були вареники з сиром.

"Традиція" святкувати Масляну в Україні з "блинами" започаткувалась 50 років тому за часів генсеків Хрущова та Брежнєва. Саме вони розпочали нову хвилю зросійщення українських міст", - написав Володимир Олдер.

Зараз ви читаєте новину «Яскрава Масниця: дали рецепт кольорових млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі