понеділок, 21 червня 2021 02:28

Як зварити смачну юшку на багатті: секрети приготування

Як зварити смачну юшку на багатті: секрети приготування
Важливо не переварити рибу. Вона не має розвалюватися. Фото: vilkin.pro

Якщо вважаєте, що на природі готують виключно овочевий, рибний чи м'ясний шашлик - помиляєтеся. Є й чимало поціновувачів юшки. Рідку страву зазвичай готують із риби та овочів. Пікантності смаку додають різноманітні спеції. Не дивлячись на простий рецепт, вона вдається не кожному. Все тому, що не знають всіх секретів приготування. З цими лайфхаками юшка вийде неймовірною на смак.

Лайфхаки

- Якщо для страви використовуєте заморожену рибу, перед приготуванням її слід розморозити.

- Прозорість бульйону залежить від пінки, яку постійно треба знімати. Щоб її було якомога менше, перед приготуванням рибу обдають кропом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йой, яка смакота - Клопотенко поділився рецептом дорадо з лаймом

- Під час варіння юшку перемішують лиш кілька разів. Чим частіше це робити, тим більше ламатиметься риба

- Важливо не переварити рибу. Вона не має розвалюватися.

- Після того, як юшка готова, можна загорнути казанок або каструлю в рушник і дати постояти хвилин 15-20. Тоді вона стане насиченішою за смаком.

Юшка на багатті в казані

Інгредієнти:

вода - 5 л

свіжа риба - 2 кг

морква - 3 шт.

цибуля - 2 шт.

картопля - 4 шт.

сіль, чорний перець - за смаком

лаврове листя, кріп, петрушка - за смаком

Приготування:

Додати в окріп чорний духмяний перець, лаврове листя. Запечену на багатті моркву і цибулю нарізати великими шматками. Саме вони освітлюють колір юшки. Картоплю подрібнити великими шматками. Перекласти овочі в бульйон. Очищену та крупно нарізану рибу закласти в окріп. Варити протягом 30 хв. За 5 хвилин до готовності додати дрібно посічену зелень, сіль. Влити склянку горілки – вона злегка "гасить" виражений смак і запах риб'ячого жиру. Наприкінці на секунду занурити в юшку поліно, взяте з багаття. Воно додасть приємного запаху диму. Овочі можна вийняти з юшки, нарізавши для подачі на дрібніші шматки, або ж залишити, як були. Готову юшку загорнути на 20 хвилин в тканину, щоб настоялася. Подавати із чорним хлібом.

Холодний борщ - страва, що освіжає, й особливо популярна влітку. Найсмачнішою виходить із додаванням молодого буряка. А якщо такого немає, можна взяти й торішній.

Зараз ви читаєте новину «Як зварити смачну юшку на багатті: секрети приготування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі