пʼятниця, 09 листопада 2018 20:10

5 смачні рецепти легкого приготування скумбрії
5

Скумбрія це бюджетна рибу, яка універсальна в приготуванні. Її можна пекти, коптити, маринувати, фарширувати чи загортати рулетом. Тут головне - підібрати вдалі рецепти.

Їх можна знайти у цій підбірці.

Скумбрія сухого посолу

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти:

0,7 кг скумбрії

1 ст. л. солі

1 ч. л. прянощів

3 лаврових листки (подрібнені)

Приготування:

Рибу почистити, випатрати, відрізати голову і хвіст.

Натерти зовні і всередині сумішшю солі і прянощів. Щільно загорнути у харчову плівку, витиснувши все повітря.

Покласти у холодильник на 3–4 доби.

Скумбрія гарячого копчення

Автор: lady.tochka.net
 

Інгредієнти

скумбрія

1 пучок кропу

3 ст. л. майонезу

1 зубець часнику

сіль, перець

Приготування:

Рибу випатрати, вийняти зябра, вимити, посолити.

У живіт покласти кріп і шматочки часнику. Зверху змастити майонезом, поперчити.

Поставити у розігріту до 200 градусів духовку, запікати 35 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешево та смачно: 3 ресторанні шедеври з картоплі за півгодини

Гірчична скумбрія

Автор: 4lady.in.ua
 

Інгредієнти:

2 скумбрії

4 ст. л. гірчиці

1 лимон

6 зубців часнику

сіль, перець

Приготування

Рибу почистити і вимити.

Зробити маринад: змішати гірчицю зі спеціями і з пропущеним через прес часником. Помастити тушки маринадом.

Можна покласти шматочки лимона в черевце. Загорнути у фольгу і залишити маринуватися.

Запікати у розігрітій до 180 ºС духовці 40 хв. Подавати з овочами і лимоном.

Фарширована скумбрія

Автор: 4lady.in.ua
 

Інгредієнти:

1 скумбрія

1 цибулина

по 1 ст. л. родзинок і волоських горіхів

по 2 гілочки петрушки і кропу

1 ч. л. панірувальних сухарів

3 ст. л. олії

по дрібці солі і перцю

Приготування

Скумбрію промити, відрізати нутрощі і зябра. Видалити хребет, вирізати трохи м'якоті зсередини риби. Рибну м'якоть подрібнити ножем.

Родзинки промити. Цибулю, кріп і петрушку дрібно посікти.

Обсмажити цибулю до м'якості, додати горіхи і родзинки, посолити і поперчити, тушкувати 3 хв.

Додати м'якоть, зелень і панірувальні сухарі, перемішати. Нафарширувати рибу, скріпити краї черевця зубочистками або зашити.

Помастити рибину олією, посолити і поперчити, загорнути у пергамент.

Запікати у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 15–20 хв.

Скумбрія, запечена рулетом

Автор: ukrcwm.com/cook
 

Інгредієнти

3 скумбрії

3 ст. л. соєвого соусу

1 ч. л. приправи для риби

1 пучок зелені

1 морквина

0,5 лимона

Приготування

У скумбрії видалити голові та підрізати уздовж хребта по всій довжині, залишаючи черевце цілим.

Видалити кістки і нутрощі, збризнути соком лимона. Втерти соєвий соус масажними рухами. Посипати приправою, розкласти подрібнену зелень, порізну дрібними кубиками моркву.

Рибу скласти одну на одну, згорнути рулетом шкіркою назовні. Загорнути у фольгу і запікати за 220 градусах 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «5 смачні рецепти легкого приготування скумбрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі