Головним атрибутом будь-якого свята за правом можна назвати торт. Цей десерт ще смачніший, якщо його приготувати самому. Але часто так буває, що душа просить свята, а сил вже зовсім немає. У такій ситуації на виручку прийдуть надзвичайно смачні торти з печива.
Представляємо вам 5 найсмачніших і простих рецептів тортів, які швидко і легко приготувати.
Торт з печива банановий
Інгредієнти:
- 1 кг несолоного крекеру
- 4 великих банана
- 1 л сметани
- 0,5 кг цукру
- 100 г шоколаду
Приготування:
Збиваємо сметану з цукром. Банани нарізаємо тонкими кружальцями.
Викладаємо на таріль крекери, зверху промазуємо їх сметаною і викладаємо на кожне печиво кружечок банана. Потім — знову шар крекеру, сметана, банан. При укладанні шарів слід дотримуватися шахового порядку, тобто на крекер класти банан, на банан — крекер і так далі. Останній шар повинен бути з крекерів, покритих сметаною.
Прикрасивши наш торт тертим шоколадом і подрібненим крекером, залишаємо його на кілька годин в холодильнику для просочення.
Шоколадний торт з печива з сиром
Інгредієнти:
- 400 г кисломолочного сиру
- 200 г згущеного молока
- 1 ч. л. какао (з гіркою)
- 2/3 склянки молока
- 30 шт. шоколадного печива
- шоколадні чіпси або просто подрібнений шоколад
- 1 банан
- ванілін
- цукати і кедрові горішки (для прикраси)
Приготування:
У мисці перемішуємо до однорідності половину сиру з половиною згущеного молока, шоколадними чіпсами і ваніліном.
В іншій мисці змішуємо другу половину сиру з рештою згущеного молока і какао, ретельно перемішуємо.
Виливаємо молоко в плоску тарілку. Умочуючи в молоко печиво, викладаємо його на таріль, зверху намазуємо його сирно-ванільною масою, розрівнюємо. Потім, умочуючи в молоці наступну партію печива, викладаємо його зверху і промазуємо сирно-шоколадною масою. Зверху розкладаємо порізаний на кружечки банан, намазуємо все сирно-шоколадною масою. Потім повторюємо всі шари так, щоб останнім шаром було печиво, покрите сирно-ванільною масою.
Прикрасивши наш торт різнокольоровими цукатами і кедровими горішками, ставимо його в холодильник, щоб він просочився протягом кількох годин.
Торт з печива на заварному кремі
Інгредієнти:
- 300 г печива
- 300 р олії
- 300 г цукру
- 1 яйце
- 300 г молока
- 1 ч. л. картопляної муки
- 2 склянки очищених горіхів
- ванілін за смаком
- шматочки карамелі для прикраси
Приготування:
Борошно розбавляємо в половині склянки теплого молока і цю суміш вливаємо в каструльку з доведеною до кипіння склянкою молока. Варимо до густоти, помішуючи, потім охолоджуємо.
Розтираємо масло з цукром і яйцями, змішуємо все з остиглою борошняною масою і ваніліном.
Печиво подрібнюємо в м'ясорубці, горіхи рубаємо, і все всипаємо в отриманий крем і добре розмішуємо.
Вистилаємо форму промасленим папером і викладаємо в неї отриману масу, розрівнюємо ножем і поміщаємо на кілька годин в холодильник. Потім, вийнявши торт з форми і знявши з нього папір, прикрашаємо його половинками горіхів, карамельною крихтою і подрібненим печивом.
Торт з печива з кавовим ароматом
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 0,5 кг печива
- 1 склянка міцної кави
- 2 ст. л. порошку какао
- 10 г ванільного цукру
- 100 г шоколаду
Приготування:
Змішавши яйця з цукром, какао-порошком і ванільним цукром, прогріваємо все на водяній бані до загустіння. Після охолоджуємо отриману суміш і, додавши в неї розм'якшене масло, збиваємо до отримання однорідної маси.
Змастивши маслом форму, викладаємо в неї шарами печиво, попередньо умочуючи його в приготовану каву. Кожен шар промазуємо отриманим кремом. Коли всі шари будуть покладені, ставимо торт в холодильник, щоб він просочився протягом кількох годин.
Діставши торт з холодильника, обережно перевертаємо форму і прикрашаємо наш виріб тертим шоколадом і кавовими зернами.
Торт без випічки з фруктами
Інгредієнти:
- 700 г ніжного крекеру
- 0,5 л сметани 25%-ної жирності
- 25 г желатину
- 200 г цукру
- 3 банана
- 3 апельсина
- 3 ківі
- 2 великих яблука
- ягоди за смаком
Приготування:
Заливаємо желатин водою і готуємо його відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Фрукти чистимо і нарізаємо дрібними шматочками, не забувши залишити для прикраси по 1 фрукту. Ягоди миємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Змішуємо сметану з цукром, фруктами і розчиненим желатином, добре перемішуємо.
Кожний коржик занурюємо в отриману масу і викладаємо на таріль у вигляді торта, зверху поливаємо залишилася масою з сметани з фруктами.
Нарізавши залишені фрукти тонкими часточками, обкладаємо ними разом з ягодами поверхню торта, який потім залишаємо на кілька годин в прохолодному місці для просочення.
Коментарі