вівторок, 14 травня 2019 15:37

5 найсмачніших десертів із згущеним молоком

Згущене молоко запатентував 166 років тому американець Гейл Борден.

Спосіб згущувати молоко випадково винайшов 1810-го французький кондитер Ніколя Аппер. Він виявив, що якщо прокип'ятити банку з соком, то вміст довго не псується. Зробив так само з молоком і згустив його.

Автор: smolensk-i.ru
  З початком громадянської війни продукт стали виробляти у величезних кількостях для постачання солдатам
З початком громадянської війни продукт стали виробляти у величезних кількостях для постачання солдатам

1858-го в Америці відкрився перший у світі завод із виробництва згущеного молока Гейла Бордена. З початком громадянської війни продукт стали виробляти у величезних кількостях для постачання солдатам.

Gazeta.ua зібрала 5 рецептів десертів із використанням згущеного молока.

Пиріг із горіхів і згущеного молока

Інгредієнти: 400 г згущеного (вареного - для приємного помаранчевого кольору) молока, 200 г волоських горіхів, 200 г борошна, 3 яйця, 100 мл молока, 60 г цукру, 10 г розпушувача, 1 ч. л. олії, дрібка солі.

Приготування:

Волоські горіхи обсушити на пательні, очистити від лушпиння і подрібнити. Збити яйця, додати у них 2/3 банки згущеного молока і перетерти блендером. Потім додати цукор і просіяне борошно із розпушувачем і сіллю. Знову все ретельно збити. Ввести в тісто волоські горіхи, залишивши частину для прикраси пирога. Перемішати тісто і викласти його у змащену олією форму для випікання. Відправити у розігріту до 180°С духовку і випікати 30-35 хв. до золотистого забарвлення.

Залишки згущеного молока змішати із теплим молоком до однорідності. Готовий пиріг дістати із духовки і залишити у формі. Проколоти виделкою або зубочисткою по всій поверхні, полити молочною сумішшю і залишити на 20 хв. Таким чином, пиріг із горіхів і згущеного молока просочиться сиропом, буде соковитим і насиченим. Вийняти пиріг із форми, зверху посипати рештою горіхів.

Автор: lady.tochka.net
  Пиріг із горіхів і згущеного молока
Пиріг із горіхів і згущеного молока

Цукерки

Інгредієнти: 20 г вершкового масла, 2 ст. л. кокосової стружки , 1 банка згущеного молока, 3 ст. л. какао.

Приготування:

Знадобиться пательня з товстим дном і антипригарним покриттям. Поставити її на середній вогонь. Виливаємо на неї одну банку згущеного молока. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Далі додати какао-порошок без цукру, щоб цукерки були більш шоколадні на смак. Усі інгредієнти варити і добре перемішувати лопаткою, щоб солодка маса не пригоріла. Варити слід до загустіння 7-10 хв. Маса зменшиться в розмірі, перестане розтікатися. Потрібно сформувати її в грудку, перекладасти в тарілку, дати охолонути і приступити до формування цукерок. Змоченими у воді руками скочувати шматочки маси в кульку. Шоколадну кульку посипати кокосовою стружкою, какао або подрібненими горіхами на смак. Кульки-цукерки поставити в холодильник на годину.

Кекси зі згущеним молоком

Інгрідієнти: 200-250 г пшеничного борошна, 0,5 банки вареного згущеного молока, 80 г цукру, 1 пакетик ваніліну, 100 мл рослинної олії, 150-200 мл молока, 1 ч. л. розпушувача, 1 яйце, 1 дрібка солі

Приготування:

У окремий сухий посуд вбити одне яйце і присолити. Додати цукор із ваніліном, рослинну олію та молоко. Збити до однорідності. Просіяти невеликими частинами борошно з розпушувачем і додати до яєчної суміші. Збивати, поки маса не перетворитися на густе тісто. Силіконові формочки добре змастити маслом - розтопленим вершковим або просто рослинною олією. Заповнити форму спочатку тістом на 1/3, а потім покласти варене згущене молоко. Далі закриваємо згущенку залишком тіста і розрівнюємо. Випікаються кекси 20-25 хв. за температури до 200°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка створює пироги, схожі на картини в стилі авангардизму

Морозиво зі згущеним молоком

Інгрідієнти: 16 шт печива "Орео", дві та 3/4 склянки вершків 20%, одна і 1/4 склянки згущеного молока, одна і 1/4 ч. л. екстракту ванілі.

Приготування:

Печиво "Орео" покласти в щільний поліетиленовий пакет, який добре закривається. Викласти пакет із печивом на обробну дошку і дерев'яною скалкою побити, а потім розім'яти на дрібні шматочки. Порожню глибоку миску охолодити в холодильнику впродовж півгодини. В охолоджену миску виливаємо густі теж охолоджені вершки, збиваємо міксером у густу, пишну масу. Викласти до збитих вершків згущене молоко, додати екстракт ванілі. Перемішати кулінарною лопаткою та збити міксером.

Висипати в приготовану суміш подрібнене шоколадне печиво, ретельно перемішати лопаткою в густу, білу масу з темними цяточками шоколаду.

Суміш для морозива перекласти в глибоку форму, накрити щільно харчовою плівкою та відправити до холодильника на 6-8 год.

Автор: recept.ua
  Морозиво зі згущеним молоком
Морозиво зі згущеним молоком

Торт "Молочна дівчинка" з сирно-сметанним кремом

Інгрідієнти: 2-3 яйця, 1 банка згущеного молока, 30 г вершкового масла, 1 скл. борошна, 2 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. солі. Для крему: 300 г сиру, 300 г 20-25-відсоткової сметани, 0,5 банки згущеного молока або 150-200 г цукрової пудри

Приготування:

Збити яйця і згущене молоко. Додати розтоплене вершкове масло. Насипати борошно, змішане з сіллю і розпушувачем, та добре розмішати. Тісто має литися товстою стрічкою. На папері для випічки олівцем намалювати кола діаметром 18-20 см. На одному аркуші паперу може поміститися два кола. Всього потрібно шість. Повернути папір малюнком вниз. У центр кожного кола налити по 1/6 частини тіста і розрівняти його, не заходячи за намальовані контури.

Духовку заздалегідь розігріти до 170-180°C. Випікати коржі по 6-7 хв. до легкого зарум'янювання. Готові коржі злегка вистудити і відокремити від паперу. Якщо папір поганий і не знімаються, то перевернути коржі папером вгору, злегка змастити його водою і дати постояти 3 хв. Після цього папір розмокне, і коржі легко знімуться. Вистиглі коржі підрізати під один розмір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з черствої паски: 3 смачні рецепти

Для крему бажано взяти м'який і гладкий сир. Найпростіше після змішування зі сметаною збити сирну масу блендером. Міксером збити сир зі сметаною і згущеним молоком або цукровою пудрою. Крем повинен вийти вологим, але не розтікатися. Зібрати торт, просотуючи коржі кремом. Поставити до холодильника на ніч. Готовий торт можна прикрасити товченими залишками коржів та горіхами.

Автор: Сімейна Кухня
  Торт "Молочна дівчинка" з сирно-сметанним кремом
Торт "Молочна дівчинка" з сирно-сметанним кремом
Кінорежисер і дизайнер Джессіка Лі Кларк-Божин з канадського міста Ванкувер займається випіканням незвичайних пирогів. Їхня родзинка в оригінальному декорі: на поверхні цих солодких творінь постають реалістичні зображення книжкових персонажів, тварин, фантастичних істот, мультиплікаційних героїв, музикантів тощо.

Серйозно зайнятися випіканням пирогів жінка вирішила задля того, що повернути популярність цьому виду десертів, яка нині належить модним капкейкам, макаронам і подібному. Фото своїх шедеврів Джессіка публікує на власній сторінці в Іnstagram.
Зараз ви читаєте новину «5 найсмачніших десертів із згущеним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі